Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Meč odluke sa Bjelorusijom ipak u Mejdanu, čeka se odluka EHF-a

Meč odluke sa Bjelorusijom ipak u Mejdanu, čeka se odluka EHF-a

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine meč petog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo koje se naredne godine odigrava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, protiv selekcije Bjelorusije, mogla bi odigrati u tuzlanskom Mejdanu.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine uputio je dopis Evropskoj rukometnoj federaciji od koje traži promjenu mjesta odigravanja ovog susreta.

Prvobitna ideja je bila da se ovaj meč odigra u Skenderiji, ali obzirom da je Skenderija već ranije rezervisana za Međunarodni sajam Energa, koji će biti održan u periodu od 11. do 13. 6. 2019. godine, kao rezervna solucija pojavila se dvorana Zetra, koja u ovom trenutku ne ispunjava zahtjeve EHF-a za odigravanje međunarodnih utakmica.

Prema tome, ukoliko EHF odobri promjenu mjesta odigravanja, tuzlanski Mejdan ugostiti će naše Zmajeve u odlučujućem susretu kvalifikacija.

U ovom susretu potreban nam je bod, kako bismo obezbijedili direktan plasman na Evropsko rukometno prvenstvo, a nakon četiri kola, naša selekcija je lider grupe 5, sa tri pobjede i jednim porazom.

Zmajevi su na početku kvalifikacija upisali pobjedu na gostovanju u Bjelorusiji, potom je uslijedio poraz od selekcije Češke u tuzlanskom Mejdanu, a u aprilskom krugu kvalifikacija upisali smo dvije pobjede protiv selekcije Finske.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close