sub. jan 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Lino Červar iz momčadi izbacio jednog od najboljih igrača!

1 min read

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugoj prijateljskoj utakmici igranoj u Švedskoj upisala je pobjedu 29:28 te je popravila dojam nakon poraza od sedam razlike (28:35) prije par dana. No, nije samo taj poraz zagorčao dojam Lini Červaru.

Stipe Mandalinić nije bio u kadru za nastup u drugom susretu protiv Švedske, a ovaj dvoboj propustio je odlukom izbornika Line Červara koji je imao primjedbe na Mandalinićevo ponašanje.

Hrvatski rukometni savez priopćio je zbog čega je Mandalinić propustio ovaj dvoboj:

‘Uoči druge utakmice sa Švedskom izbornik Lino Červar je sa stručnim stožerom donio odluku o izostavljanju Stipe Mandalinića iz momčadi. Hrvatski izbornik je igrača Füchse Berlina poslao na tribine dvorane u Norrköpingu zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice, a u internom razgovoru Mandaliniću je pojasnio razloge svoje odluke’.

Na ovu odgojnu mjeru osvrnuo se i izbornik Červar.

‘Razumijem želju igrača, razumijem i frustraciju zbog nekih stvari, ali mi moramo imati momčad i red prije svega. Bilo kakvo ponašanje koje nije u skladu s tim nećemo tolerirati. Razgovarao sam sa stožerom, svi smo se složili, razgovarao sam i sa Stipom, sve mu objasnio, prihvatio je pogrešku, ispričao se i nadam se da je to kazna koju će shvatiti’, prenose Sportske novosti.

Izvor: Tportal.hr

Close