Home / Slider / Legendarni Michael Guigou nakon 20 godina mogao bi napustiti Montpellier

Legendarni Michael Guigou nakon 20 godina mogao bi napustiti Montpellier

Legenda francuskog rukometa i dugogodišnji član Montpelliera, Michael Guigou, prema svemu sudeći, na kraju ove sezone mogao bi napustiti Montpellier, u kojem igra od davne 1999. godine.

Klub je sredinom januara na pres konferenciji objavio da neće produžiti ugovor sa Guigou-om, ali će mu ponuditi mogućnost da ostane raditi kao trener u omladinskim selekcijama kluba.

“Michaël Guigou ima trogodišnji ugovor do jula 2019. godine, a ako želi nastaviti raditi sa klubom, mi smo spremni da mu ponudimo mjesto trenera u omladinskim kategorijama“ istakao je Patrice Canayer, generalni direktor Montpelliera.

Međutim, Guigou ipak ne želi da se oprosti od aktivnog igranja, i želi da igra barem još jednu sezonu, kako bi bio član reprezentacije Francuske i na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Kultno krilo Francuske reprezentacije ove godine puni 37 godina, i već je gotovo sigurno da će krajem ove sezone morati potražiti novu sredinu.

„Uvijek sam bio u službi kluba. Izbor da odem ili ostanem nikada nije bio diktiran novcem. U određenim trenucima pristajao sam i na manju platu kako bi ostao i pomogao klubu“ istakao je razočarani Guigou.

Da li će u klubu imati razumjevanja za njegovu želju, ostaje da se vidi, ali sigurno je da igrač koji je toliko dao francuskom i svjetskom rukometu, nije zaslužio ovakav tretman.

Guigou je sa reprezentacijom Francuske osvojio sve što se moglo osvojiti, Olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine, zlato na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine te dvije bronze, Portugal 2003. i Tunis 2005. godine, zatim dva zlata na Evropskim rukometnim prvenstvima, u Švicarskoj 2006. godine i Austriji 2010. godine, te jednu bronzu u Norveškoj 2008. godine.

Dva puta je podigao pehar EHF Lige prvaka i to u sezonama 2002/2003 te ovaj posljednji 2017/2018.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

U Tuzli počeo IV Međunarodni turnir za veterane „Rukomet na zrnu soli“

Jučer je na pomoćnim terenima stadiona Tušanj počeo dvodnevni međunarodni rukometni turnir za veterane i …

Close