Home / Region / Makedonija / Kriza u Vardaru: Plate nema šest mjeseci, igrači odbijaju da treniraju

Kriza u Vardaru: Plate nema šest mjeseci, igrači odbijaju da treniraju

Teška ekonomska situacija u aktuelnom prvaku Evrope, ekipi Vardara, nastavila se i u tekučoj sezoni. Vardar je ovih dana suočen sa potpunim kolapsom, nakon što su neki igrači odbili da treniraju.

Kako prenose makedonski mediji, Dainis Kristopans nije se pojavio na treningu te odbija da trenira, a ukoliko mu ne bude plaćeno, zaprijetio je da će napustiti klub.

Kristopans je zbog povrede bio odsutan krajem prošle godine, a u ekipi Vardara pojavio se u meču protiv Kiela. Nakon povratka u Skoplje, Latvijski div odbio je da se vrati treningu. Razlog je jasan, ogroman dug prema njemu i mnogo lažnih obečanja koje je dobio u prošlosti. Kristopans već ima dogovoren transfer u PSG od 1. jula 2020. godine, a da li će ranije put Pariza, još uvijek nije poznato.

Vardar u narednim danima očekuje veoma važna utakmica protiv Motora, kako bi osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, a eventualno odsustvo Kristopansa stvorit će dodatne probleme stručnom štabu Vardara.

O teškoj financijskoj situaciji u Vardaru progovorio je i Christian Diesinger, koji je zbog povrede trenutno van terena, ali kako je najavio, naredne sezone nema namjere ostati u Vardaru.

Kako kaže, platu u Vardaru nisu primili već šest mjeseci.

„Situacija je vrlo komplikovana. Većina igrača ne prima platu više od šest mjesti a ponekad dobijemo samo mrvice. U Skoplju možete preživjeti sa 300 eura, ali je zaista stresno i nervozno kada ne dobijate novac koji vam je potreban. Stoga me ne čudi što gotovo svi igrači Vardara polako pronalaze nove klubove za sljedeću sezonu. Zaista bi bilo veliko čudo da ostanem nakon isteka ugovora.“ Istakao je Dissinger u razgovoru za njemački Rhein-Neckar Zeitung.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Stoilov pozitivan na Covid-10, dobrog je zdravlja i nema simptome

Rukometni klub Vardar potvrdio je jučer da je kapiten „crveno-crnih“ Stojanće Stoilov pozitivan na korona …

Close