Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Kornelija Rajković Leko: Jedini način da se napravi rezultat jeste zajedništvo

Kornelija Rajković Leko: Jedini način da se napravi rezultat jeste zajedništvo

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH (igračice 2000. godište i mlađe), odradila je u Grudama prvi dio priprema za “IHF/EHF Women's Trophy 2018” – najvažniji međunarodni turnir ove godine.

Ukupno 22 igračice koje sa klupe predvodi selektorica Kornelija Rajković – Leko u četiri dana odradile su pet treninga, te odigrale jednu pripremnu utakmicu protiv aktuelnih prvakinja BiH, HŽRK Grude.

“Sve je prošlo u odličnoj atmosferi, uslovi su bili idealni i mislim da niko od cura, a ni stručni štab nema nikakvu zamjerku što se organizacije tiče. Prema onome što smo vidjeli u ovih pet treninga i odigranoj kontrolnoj utakmici, napravili smo program za djevojke koji će biti poslan prema klubovima u kojima djevojke igraju”, istakla je za Kameleon selektorica, Kornelija Rajković – Leko.

Vremena do početka turnira je malo, pa selektorica smatra da se svi trebaju angažovati da djevojke dođu na turnir maksimalno spremne.

“Neće biti lagan zadatak curama, ni stručnom štabu, ali ni klubovima koji sada trebaju maksimalnu pažnju usmjeriti na djevojke. Jedini način da se napravi rezultat jeste zajedništvo. Svi kao jedan moramo gledati u istom smjeru i stremiti ka istom cilju, a u ovom trenutku nam cilj treba biti, ne samo ovaj turnir, nego još mnogo njih kao i kvalifikacije za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, a onda na koncu i učešće na nekom od takvih prvenstava. Rezultat se ne stvara preko noći i ne može doći slučajno. Rezultat stiže teškim i dugotrajnim radom. Prvi korak smo napravili, zato sad pozivam sve klubove, Savez, struku, rukometašice da koračamo zajedno u istom smjeru i ustrajno prelazimo prepreke koje se postave ispred nas”, poručila je selektorica naše ženske juniorske reprezentacije.

Podsjećamo, međunarodni turnir “IHF/EHF Women's Trophy 2018” biće održan u Tuzli od 29. maja do 3. juna tekuće godine. Osim naše selekcije, na turniru će učešće uzeti još sedam reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Pobjednik turnira plasirat će se na Interkontinenaltni kup 2019. godine.

U grupi “A” igraju: Estonija, Belgija, Moldavija i Kipar, dok su članice grupe “B”: Velika Britanija, Luksemburg, Azerbejdžan i BiH.

Izvor: Kameleon.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rezultati nisu bili u prvom planu: Šumana oduševio mladi novajlija u reprezentaciji

Trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bilal Šuman, poprilično je zadovoljan pojedinim stvarima nakon priprema …

Close