Home / Liga prvaka / Karačić u Kelnu nastupao sa temperaturom, tri dana na 39 stepeni

Karačić u Kelnu nastupao sa temperaturom, tri dana na 39 stepeni

Rukometaši Vardara večeras će u finalnom susretu ovogodišnjeg izdanja Final Foura EHF rukometne lige prvaka snage odmjeriti sa ekipom Veszprema.

Vardar je finale stigao jučer, nakon velikog preokreta u susretu sa Barcelonom. U 40. minuti Vardar je bio na minus sedam, a na kraju su slavili sa plus dva pogotka.

Jedan od heroja pobjede Vardara je i hrvatski reprezentativac i rođeni Mostarac, Igor Karačić, koji je, kada je to trebalo bio jedan od najboljih pojedinaca u sastavu Vardara.

Pred sami kraj susreta Karačić je ostao ležati na terenu, što je zabrinulo navijače Vardara. Ipak na kraju se ispostavilo da nije u pitanju neka povreda nego jednostavno umor i iscrpljenost, obzirom da je Karačić u polufinalu nastupao sa veoma visokom temperaturom.

“Tri dana imam temperaturu 39 stupnjeva i nisam siguran je li zbog dehidracije, ne znam što se dogodilo. Negdje oko 50. minute počeo sam osjećati grčeve u oba lista i na kraju me kod tog šuta jednostavno presjeklo”, govorio je Karačić.

Karačić smatra kako je Vardar napravio čudo.

“Čudo je ovo što smo napravili, ali igramo s karakterom i srcem. 99 posto Europe nije vjerovalo da ćemo u finale, možda jedino mi i naši navijači koji su došli ovdje. Hvala im svima. Sada moramo prikupiti snagu, ja ću se oporaviti, a ostali odmoriti. Pokušat ćemo svladati i snažnog Veszprema, znamo da ima dugačku klupu kao i Barcelona i teško je reći tko je uopće od njih jači, ali jaki smo i mi.”

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

EHF odlučio, u Keln putuju Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije na danas održanoj videokonferenciji donio je odluku o odigravanju Final …

Close