Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Izvještaj direktora Rukometnih reprezentacija BiH dobio jednoglasnu podršku UO RSBiH

Izvještaj direktora Rukometnih reprezentacija BiH dobio jednoglasnu podršku UO RSBiH

Na sjednici UO RSBIH, koja je održana 10.2.2018 god, jedna od tačaka dnevnog reda bio je i izvještaj direktora rukometnih reprezentacija BIH i to za period od 30.8.2017. – 10.2.2018. godine.

U izvještaju o realiziranim aktivnostima a uprkos teškoj administrativnoj situaciji u kojoj se Savez nalazi, stoji da su formirane sve omladinske sekekcije koje su stavljene u operativni pogon a kroz projekat koji je direktor Muzurović najavio na početku mandata “šta rukometne rukometne reprezentacije mogu uraditi za vašu sredinu i šta vi možete uraditi za rukometnu reprezentaciju BIH”.

Foto: S. Herić – Svijet Rukometa

Na taj način je reprezentacija bila na konkretan način dio mnogih BH sredina i obrnuto. Realiziran je obikazak mnogih BH gradova kao što su G.Vakuf, Trebinje, Maglaj, Međugorje, D.Vakuf, Žepče, Visoko, Kozarska Dubica, Čitluk, Tuzla, Brčko, Gračanica gdje se pokazalo da te sredine na sjajan način žive rukomet i da su spremne dati podršku svim selekcijama, što podrazumijeva U14 ,U16,U18 i konačno “A” selekciju.

Foto: S. Herić – Svijet Rukometa

Preko 250 dječaka i omladinaca je bilo obuhvaćeno ovim projektom i isti se i dalje nastavlja kao jedino ispravno opredjeljenje za budućnost BH rukometa.

“A” reprezentacija je na sportski i zaslužan način zauzela prvo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi a sjenu na to je bacio tzv.” slučaj Nuić” koji će nadamo se biti rijeśen u našu korist.

A tim je u ovim kvalifikacijama konzumirao sve što je bilo neophodno, uključujući smještajne, transportne, trenažne i druge kapacitete koji su obezbjeđeni kao neophodni elementi za normalno djelovanje.

Zvanična i profesionalno uređena FB stranica “Rukometna reprezentacija BIH” je stavljena u opticaj kao izvor blagovremenih i meritornih informacija putem koje javnost može pratiti sve aktivnosti naših selekcija a ujedno služi kao afirmativni faktor za mlade reprezentativce kao i podizanje autoriteta i informisanju o najaktuelnijim događajima u kojima zauzimaju prioritet naši A reprezentativci.

Foto: S. Herić – Svijet Rukometa

Za kratko vrijeme stranica je okupila preko više od 20.000 osoba koje je prate a ostvaruje sjajnu saradnju sa ostalim medijima.

Izvještaj je obuhvatio i realne probleme s kojima se susreću reprezentativne selekcije kao i kritički osvrt na stvari koje u budućnosti treba korigovati i koje mogu imati svoju uzlaznu putanju kako iz objektivnih tako i iz subjektivnih razloga.

Foto: S. Herić – Svijet Rukometa

Direktor Muzurović je naročito istakao i pohvalio rad selektora Šumana, te ostalih selektora i trenera kao i koordinatora i to Jasmina Mrkonju, Nebojsu Golića, Dositeja Perića, Josipa Klarića, Ermin Bajrić, te Harisa Galijaševića i Zvjezdanu Nedić, Murisa Đuga, Amera Nezirovića. Zahvalio se na uloženom trudu medicinskog tima na čelu sa Dr. Edinom Buljugićem, zatim istakao ulogu Ammara Švrakića u dijelu medijskih poslova, a apostrofirao ulogu svih naših reprezentativaca kao presudnog faktora za navedeno.

Foto: S. Herić – Svijet Rukometa

Također je je u izvještaju navedeno da postoje i određeni komentari i mišljenja koja u sebi nose negativni karakter ocjene rada i postignutog, što predstavlja apsolutno pravo i različito mišljenje, i da takvi slučajevi mogu imati korektivni faktor i motivaciju za bolji rad u koliko predstavljaju realnu i objektivnu kritiku a ne kritikovanje bez sagledavanja svih okolnosti.

Također je data podrška u samom izvještaju reafirmaciji ženskog rukometa kao neminovnosti u budućnosti.

Izvještaj je jednoglasno usvojen i podržan od svih članova UO RSBIH, kojom prilikom je data podrška za dalji rad u elementima koji su nabrojani.

Direktor Muzurović je pohvalio do sadašnju saradnju sa novo izabranom generalnom tajnicom Lejlom Hirlahović.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Održano i treće okupljanje U-14 selekcije ženske Reprezentacije BiH

Kao što je i planirano jučer je u Kozarskoj Dubici održano treće po redu okupljanje …

Close