čet. feb 27th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Igor Karačić otkrio bolnu istinu o financijskim problemima u Vardaru

2 min read

epa05214920 Igor Karacic of RK Vardar Skopje in action during the EHF Handball Champions League round of 16 match between Orlen Wisla Plock and RK Vardar Skopje, in Plock, Poland, 16 March 2016. EPA/Marcin Bednarski POLAND OUT

Rukometaši Vardara prošlog mjeseca stigli su do svoje druge titule Prvaka Starog kontinenta. Rijetki su oni koji su vjerovali u ovaj uspjeh, obzirom na tešku financijsku krizu koja je potresla ovaj makedonski klub.

Situacija je kulminirala nakon najave vlasnika kluba, Sergeja Samsonenke, da će se na kraju ove sezone povuči iz kluba te da neće više financijski pomagati klub. Međutim, rukometaši Vardara stisli su zube, i do kraja sezone pokazali su da među njima vlada veliko zajedništvo i sloga.

Prepušten sami sebi, Vardar je ipak stigao do najvrijednijeg priznanja, titule Evropskog prvaka.

Jedan od junaka Vardarove pobjede je i Mostarac, Ivan Karačić, koji je i MVP završnog turnira EHF Lige prvaka.

Nakon najave Samsonenga da se povlači iz kluba, Karačić je odlučio potražiti novi klub, a prije nekoliko dana je potpisao za Kielce.

U razgovoru sa makedonske medije Karačić je ispričao i drugu stranu historijskog uspjeha ekipe Vardara.

“Nisam dobio plaću 21 mjesec i morao sam potražiti rješenje. Rekli su nam kako stoje stvari i da može ići svatko tko to želi. Mi smo odlučili ostati i ostalo je povijest. Dugovi prema nama još nisu regulirani, ali je gazda Sergej Samsonjenko obećao da će biti isplaćeni do rujna. On je dobar čovjek i verujem mu“, rekao je Karačić.

Uz Karačića Vardar su napustili i Šiškarjev, Milosavljev, Moraes, Kiseljev, Kalarash, Borozan, no u klub su stigli Atman i Gorpishin. Prema nekim najavama Vardaru se treba pridružiti i Jose Toledo, dok će Staš Skube ostati.

Svijet Rukometa

Close