Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Gruđanke do pete uzastopne titule Prvakinja BiH

Gruđanke do pete uzastopne titule Prvakinja BiH

Rukometašice Gruda u prvom susretu doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine slavile su u Ljubuškom nad ekipom Izviđača rezultatom 35:42 (14:21), ćime su i matematički osigurale peti uzastopni naslov prvaka BiH.

I ove godine bez ijednog poraza tj  sa 22 pobjede u „regularnom“ dijelu prvenstva i sa ovim današnjim prvim u doigravanju za prvaka.

Ova utakmica je bila još jedna u nizu u kojoj su Gruđanke odigrale onoliko koliko je trebalo za sigurnu pobjedu koja nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka. Prednost grudske ekipe se kretala i do 10 golova, ali je bio evidentan nedostatak motiva pa je igra jako oscilirala. Bilo je puno tehničkih pogrešaka, dosta rotacija u sastavu pa je tako čak 10 igračica danas postizao golove za prvakinje.

Najvažnije je da je ovom pobjedom rezultatski riješeno sve što se tiče ove rukometne sezone za HŽRK Grude. Osvojena je dupla kruna i preostalih pet utakmica će sigurno dobro poslužiti za provjeru i uigravanje mlađih igračica za sljedeću sezonu.

U zadnjem kolu doigravanja, 08.06.2019.g u Grudama gostuje Krivaja iz Zavidovića i tada će prvakinje primiti pokale i medalje za osvojeni naslov. A sljedeće srijede u Grudama gostuje ekipa Hadžića  u okviru 2.kola doigravanja.

Preporučujemo da pročitate..

Rukometašice Hadžića pobjedom otvorile novu sezonu Premijer lige BiH

Nova rukometna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice krenula je ovog vikenda. …

Close