Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Goražde u finišu do pobjede nad Bosnom

Goražde u finišu do pobjede nad Bosnom

U posljednjem susretu Doigravanja za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, rukometaši Goražda slavili su pobjedu nad ekipom ORK Bosna, rezultatom 33:36 (17:17).

U susretu bez rezultatskog značaja slavili su gosti iz Goražda, čime su stigli do svoje druge pobjede, koliko ima i ekipa Bosne.

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol, a to pokazuje i rezultat sa kraja prvog dijela. Na pauzu se otišlo kod rezultata 17:17.

I u nastavku se nastavilo u istom ritmu, a boljom igrom u završnici, gosti iz Goražda stigli su pobjede. Konačan rezultat glasio je 33:36.

Goražde su do pobjede vodili Bukva Ajdin sa deset i Žiga Tarik sa osam postignutih pogodaka. Po pet su dodali Krakonja Armin i Pilav Nedim.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Bračković Haris sa odam i Korkarić Amar sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Domazet Mihajlo i Gušić Armin.

ORK Bosna – MRK Goražde 33:36 (17:17)

Dvorana „Ramiz Salčin“ Mojmilo; Sudije: Konjičanin Amar i Konjičanin Dino; Delegat: Mladen Raić,
Sedmerci: ORK Bosna 4/2, MRK Goražde 3/3, Isključenja: ORK Bosna (8 minuta), MRK Goražde (12 minuta),

ORK Bosna: Mutapčić Kenan, Kurtović Adnan, Božić Sanjin 3, Domazet Mihajlo 4, Bračković Haris 8, Mrda Simon 1, Korkarić Amar 5, Mimić Mirza 3, Bajramović Edin 1, Korkarić Damir, Gušić Armin 4, Tahirović Ismar 1, Đuhera Adi, Raonić Faris 3, Ahić Berin, Dizdarević Bakir, Trener: Korkarić Zuhdija

MRK Goražde: Pleh Tarik, Bukva Adin 10, Marić Armin 1, Hubanić Faris, Pušilo Emsad 2, Jamak Haris 1, Pilav Nedim 5, Čamo Vedad, Bečić Belmin, Žiga Tarik 8, Delić Damir 4, Vrana Eli, Krakonja Armin 5, Fazlić Kemal, Fejzić Almer, Uglješa Haris, Trener: Admir Sijerčić

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Irhad Alihodžić ponovo u RK Bosna iz Visokog

Irhad Alihodžić novo je pojačanje rukometnog kluba Bosna iz Visokog. Alihodžić je rođen 22.12.1996 u …

Close