Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / EHF potvrdio, sa Bjelorusima u Mejdanu

EHF potvrdio, sa Bjelorusima u Mejdanu

Evropska rukometna federacija (EHF), odobrila je Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine promjenu mjesta odigravanja kvalifikacionog susreta sa selekcijom Bjelorusije.

Tako će meč petog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo biti odigran u tuzlanskom Mejdanu, 12.6.2019. godina sa početkom od 20:00 sati.

“Prije nekoliko trenutaka stigla je službena obavijest iz Evropske rukometne federacije, kojom daju saglasnost da se kvalifikacioni susret sa Bjelorusima odigra u Tuzli” saopšteno je iz Rukometnog saveza BiH za portal Svijet Rukometa.

Prvobitna ideja je bila da se ovaj meč odigra u Skenderiji, ali obzirom da je Skenderija već ranije rezervisana za Međunarodni sajam Energa, koji će biti održan u periodu od 11. do 13. 6. 2019. godine, kao rezervna solucija pojavila se dvorana Zetra, koja u ovom trenutku ne ispunjava zahtjeve EHF-a za odigravanje međunarodnih utakmica.

U ovom susretu potreban nam je bod, kako bismo obezbijedili direktan plasman na Evropsko rukometno prvenstvo, a nakon četiri kola, naša selekcija je lider grupe 5, sa tri pobjede i jednim porazom.

Zmajevi su na početku kvalifikacija upisali pobjedu na gostovanju u Bjelorusiji, potom je uslijedio poraz od selekcije Češke u tuzlanskom Mejdanu, a u aprilskom krugu kvalifikacija upisali smo dvije pobjede protiv selekcije Finske.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Izraela nanijela treći poraz „Zmajicama“

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu …

Close