Home / Ostalo / Dug Rukometnog saveza BiH četiri,a možda i šest miliona maraka

Dug Rukometnog saveza BiH četiri,a možda i šest miliona maraka

Delegacije Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza Federacije BiH danas su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu imali neformalni sastanak. Pokušavaju rukometni radnici iz dva entiteta pronaći put za deblokadu rada Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Kao što je poznato Rukometni savez BiH već godinama ima blokiran računa, a nema ni poreski broj, pa je praktično onemogućen u radu. Uz sve to ogroman je dug ostao iza nekadašnjih čelnika saveza.

Delegaciju Rukometnog saveza Republike Srpske činili su Staša Košarac, Vojislav Rađa i Vladimir Branković, te kao savetnik Rodoljub Petković,a na čelu delegacije Federalnog rukometnog saveza bili su predjsednik Asikm Šahman  i potredsednik Dario Pušić.

-Sastali smo se da pokušamo rešiti nagomilane probelem u rukometnom sportu. Neće to biti ni malo lako. Krovni savez nema račun, nema poreksi broj. Kako to sve razrešiti, na koji način krenuti dalje. Nadamo se da ćemo danas napraviti te prve korake i krenuti da rešavamo pitanje po pitanje. Dug Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine iznosi četiri miliona maraka, a mene je iskustvo naučilo da gde je četiri, tu je i šest. Moramo da vidimo šta ćemo sa tim dugovanjima. Da li će postojati sluh kod državnih institucija da pomognu u rešavanju, otpisu poreza, kamata, rekao je Branković.

Predsednik Rukometnog saveza Federacije Asim Šahman je govorio u ime jednog dela Federelnog saveza Bosne i Hercegovine.

-Još prošle godine smo imali slične sastanke. Napravili smo tada  neke pomake, a onda stali.Nadam se da ćemo danas krenuti sa  novim koracima u bolje sutra bh rukometa. Što se dugova tiče, ne mogu da licitiram. Dok ne dobijemo generalnog sekretara i utvrdimo ukupan dug iluzorno je o tome pričati.Moramo dobiti tačan iznos duga. Moramo doći do tih podataka. Bez toga nema nam napretka, rekao je Šahman i konstatovao da bh stvarnost nije ni malo ružičasta.

Klubovi i ako izbore plasman u evro kupove odustaju od toga, jer im nose samo trošak. Kada bi unutar RS BiH postojao neki fond da pomogne klubovima, siguran sam  da bi neki prihvatili izazov i takmičili se u Evropi. Bez toga nema ništa. Što se tiče reprezentacije,  verujem da imamo šanse da u dve utakmice dobijemo Fince i plasiranmo se na šampionat Evrope. To nam je cilj i bilo bi to sjajno za bh rukomet, zaključio je Šahman.

Delegaciju Rukometnog saveza Herceg Bosne predvodio je Dario Pušić, član Upravnog odbora  RS HB i potredsednik RS FBiH.

-Činjenica je da Rukometni savez BiH ne funkcioniše u punom kapacitetu. Mi iz RS FBiH doneli smo zaključke da želimo deblokadu krovnog savez. To žele i kolege iz RS RS i nadam se da ćemo imati put ka deblokadi. Što se blokade računa  tiče, svi su krivi koji su tu bili zadnjih 10 godina. Treba napraviti internu reviziju unutar RS BiH, utvrditi ko su krivci, imenokm i prezimenom,  a onda krenuti napred, rekao je Pušić.

Izvor: Sportcd.net

Preporučujemo da pročitate..

Posjetite novu web stranicu Udruženja rukometnih sudija BiH

Pred početak nove rukometne sezone u Bosni i Hercegovini sa radom je puštena nova web …

Close