Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Derventa počela sa pripremama: Ove sezone igraju u Prvoj ligi RS

Derventa počela sa pripremama: Ove sezone igraju u Prvoj ligi RS

Rukometni klub Derventa započeo je sa pripremama za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, prvi put nakon osam godina igranja Premijer lige BiH.

Dervenćane će u Prvoj ligi predvoditi trener Milorad Bjelošević, koji je ovu ekipu vodio dijelom i u premijerligaškom društvu.

Velike promjene doživjela je ekipa Dervente tokom ljeta, jer je i budžet smanjen, a igra se niži rang, te će tako u prvoligašku borbu sa domaćim snagama.

Nedavno izabrani predsjednik Upravnog odbora Slaven Šmulja istakao je da se u redove vratio bivši kapiten Zvjezdan Sibinčić, koji će ponovo zadužiti kapitnsku traku ekipe sa Ukrine, nakon što nije dobio radnu dozvolu u Belgiji.

„Počeli smo u nešto manjem broj. U toku su još pregovori sa nekim momcima. Konkretno kroz par dana biće poznata sudbina mladog Andreja Dragičevića, a vodimo i završene pregovore sa golmanom Draganom Starčevićem. Ukoliko sa Draganom ne postignemo dogovor, imamo rješenje u vidu nekadašnjeg golmana Đorđa Stojića“, navodi Šmulja, koji će takođe ponovo obući dres svog kluba.

Povratnik u redove biće i golman Budimir Tošić, kao i lijevo krilo Davor Živanić, te Nemanja Repija.

„Kroz dva-tri dana biće poznata i sudbina pivota, a vodimo razgovor sa našim igračem iz Doboja Brankom Mišanovićem“, rekao je Šmulja.

Prema riječima trenera Milorada Bjeloševića ova liga im je nepoznanica zbog dugogdišnjeg igranja u bh. eliti.

 „Imamo dobru ekipu, sa dosta iskusnih igača, ali i mladih koji će sazrijevati uz ove starije. Siguran sam da možemo biti u samom vrhu prvoligaškog društva, ali o tom po tom. Kroz narednih nekoliko dana bićemo kompletni i u punom kapacitetu raditi, pa ćemo vidjeti koliko možemo“, kazao je Bjelošević.

Početku priprema prisustvovao je i predsjednik Skupštine kluba Bogdan Popović, koji poželio sreću ekipi tokom priprema.

„Posebno bih pozdravio ove mlade momke, juniore, koji imaju vrijeme isprede sebe i priliku da se pokažu. Drago mi je da se su odazvali svi momci koji su igrali posljednjih godina, koji hoće pomoći klubu. Nadam se da će ovi juniori stasti kroz nekoliko godina, pa da opet zaigramo najviši rang“, istakao je Popović.

Dodao je on kako nema nikakvog pritiska da se mora nazad u Premijer ligu, jednostavno prioritet je da se stabilizuju i vide koliko mogu sa sopstvenim snagama.

Iz opravdanih razloga prvi trening propustio je mladi golman Nikola Ristić, Goran Zemunović, Dražen Milinković i Nemnja Repija.

Na prvom treningu bili su: Zvjezdan Sibinčić, Goran Lukić, Radovan Škrga, Nemanja Pejaković, Slaven Šmulja, Saša Dobrilović, te juniori Slobodan Malešević, Dejan Stanković, Vladimir Tadić, Nikša Nikolić, Bogdan Popović, Mihajlo Mandić, Srđan Tolimir i Alen Savić,  koji je već bilježio nastupe za prvu ekipu u Premijer ligi.

Tokom priprema ekipa će raditi u Derventi, a već početkom septembra igraće na turniru u Kozarskoj Dubici, a u planu je još nekoliko prijateljski susreta.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

Studenti spremaju tim za Premijer ligu, stigao i Faruk Vražalić

Desno krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Vražalić, novo je pojačanje ORK Bosna iz …

Close