Home / Euro 2020 / Červar zadovoljniji nakon pobjede nad Katarom: ”To je put koji treba slijediti”
Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Červar zadovoljniji nakon pobjede nad Katarom: ”To je put koji treba slijediti”

U posljednjem susretu Croatia Cupa 2020., hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Katar 33:28 i osvojila turnir.

Ponovno je bilo mnogo uspona i padova u igri naše reprezentacije, ali je pobjeda ipak veliko ohrabrenje uoči početka rukometnog Eura.

“Igrali smo mnogo čvršće, odgovornije i bila je to sigurno bolja predstava i to je put zapravo koji bi trebali slijediti. Dakle, u prvom poluvremenu naša obrana nije bila baš dobra, 5-1 je primila neke olake golove, tako da je to bio onaj slabiji dio igre u prvom poluvremenu. U napadu smo stvarali šanse, ali smo promašili dosta zicera. U drugom poluvremenu je došlo do velike promjene u smislu da je naša obrana postala mnogo čvršća. 15 minuta do kraja mi smo našli ključ obrane i to je bilo odlučujuće na ovoj utakmici,” kazao je nakon utakmice izbornik Lino Červar, koji je bio pun kritika nakon remija s BiH.

Prvo ime susreta svakako je bio Luka Cindrić koji je postigao osam pogodaka iz devet udaraca. Pet puta se među strijelce upisao Luka Stepančić, a kod Katara najbolji je bio Frankis Marzo s osam pogodaka.

“Očekivali smo tešku utakmicu, borbenu, a s druge strane opet, oni imaju i španjolskog izbornika, dakle bilo je tu i taktičkog nadmudrivanja. Međutim, mislim da je izbornik u ove dvije utakmice vidio što može bolje, što je bilo dobro, na čemu još raditi i ja sam zadovoljan što smo osvojili ponovno ovaj kup i da idemo s tom pobjedom na EURO u dobrom ozračju,” poručio je Luka Stepančić.

Izvor: HINA

Preporučujemo da pročitate..

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija treći put u svojoj bogatoj povijesti borit će se za naslov europskog …

Close