sub. jan 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Červar: Utakmice sa Švedskom bit će nam posebna motivacija

2 min read
S početkom u 19:15 hrvatsku rukometaši u četvrtak će u Eskilstuni odigrati prvu utakmicu od dvije prijateljske sa Švedskom. Druga je na rasporedu u nedjelju u Norrkoppingu i bit će to prilika Lini Červaru da vidi što može dobiti od igrača iz drugog plana za ono što slijedi.

“Došli smo u Švedsku s ciljem da širimo našu selekciju igrača za naše zadatke koje imamo u ovoj godini, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Imamo i nekoliko novih igrača. Kao što uvijek govorim, selekcija nije zatvoreni krug. To je otvoreni krug i uvijek se traže novi igrači”, ponovio je izbornik po dolasku u Švedsku.

“No to ne znači da ostali koji nisu ovdje da su otpisani. Koristimo priliku da uigramo jedan sustav igre koji će biti kompetitivan na velikim natjecanjima, da stvaramo jednu novu reprezentaciju s novim stilom. Sigurno da nam je ova utakmica sa Švedskom posebna motivacija da se susretnemo s reprezentacijom koja nas je pobijedila u Splitu. Drago nam je da je tu puno naših ljudi koji će biti potpora našoj reprezentaciji. Mi ćemo se potruditi da ostavimo dobar dojam i da naša reprezentacija opet pokazuje jedan veliki entuzijazam i motivaciju za dokazivanjem.”

U izostanku Domagoja Duvnjaka, a nakon oproštaja Igora Vorija novi kapetan postao jeZlatko Horvat.

“Igramo protiv europskog doprvaka i ekipe koja nas je usmjerila na Europskom prvenstvu na borbu za peto mjesto, a ne za medalje. Imamo dobru priliku da odigramo dvije odlične utakmice protiv vrhunskog protivnika i da se dobro pripremimo za Crnu Goru i, ono što nam je najbitnije, da budemo u pravoj formi za te dvije utakmice koje su nam najbitnije ovog ljeta. Vjerujem da će to dobro poslužiti za ono što nas čeka.”

Izvor: Sportarena.hr

Close