Najnovije
Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Borac upisao novu pobjedu, pala i Derventa

Borac upisao novu pobjedu, pala i Derventa

Rukometaši Borca slavili su večeras u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju u Derventi protiv istoimene ekipe, rezultatom 28:26.

Nakon što su uspješno apsolvirali obaveze u osmini finala Challenge kupa i četvrtfinalu Kupa BiH, rukometaši Borca vratili su se i domaćem takmičenju u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vako su večeras, dosta teže od očekivanog upisale nove bodove na gostovanju u Derventi. U prvom dijelu vidjeli smo neizvjesnu borbu. Borac je najprije dominirao, da bi potom upao u crnu seriju. Imali su gosti iz Banjaluke sredinom prvog dijela, prednost od plus četiri gola, da bi domaći rukometaši do kraja prvog dijela stigli do preokreta. Na pauzu se odlazi kod rezultata 15:14.

I u nastavu domaći rukometaši su uspjevali zadržati priključak. Rukometaši Borca uspjevaju otići na plus dva, međutim u 46. minuti susreta domaćini dolaze do preokreta, kod rezultata 23:22. Imali su domaći rukometaši priliku da dođu i do dva gola prednosti, ali napad nisu uspjeli iskoristiti na pravi naćin.

Ipak do kraja susreta Borac se uspio vratiti u susret, i slaviti novu pobjedu. Konačan rezultat glasio je 28:26.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Minimalna pobjeda Krivaje nad Konjuhom

Rukometaši Krivaje večeras su na domaćem terenu u okviru petog kola Premijer lige Bosne i …

Close