Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Borac bi naredne sezone mogao igrati SEHA ligu

Borac bi naredne sezone mogao igrati SEHA ligu

Čelnici SEHA lige ozbiljni su u namjeri da Borac m:tel bude dio ovog takmičenja naredne sezone, pa su u proteklih nekoliko dana intenzivirali razgovore sa Banjalučanima, saznaje “Glas Srpske”.

U posljednjih mjesec dana više puta, doduše stidljivo, pominjao se povratak šampiona BiH u regionalnu ligu, jer je bila prilično neizvjesna sudbina i ovog takmičenja. U međuvremenu je SEHA dogovorila novi ugovor sa glavnim sponzorom “Gazpromom” i sa te strane su ispunjeni svi uslovi da ovaj projekat nastavi da živim. U kakvom će obliku biti održana nova sezona, koliko će brojati klubova i iz koliko zemalja to u ovom trenutku niko ne može da kaže zbog pandemije virusa korona i prije svega komplikacija prilikom putovanja. Međutim, ono što je jasno, ljudi koji vode ovo takmičenje vide Borac kao vrlo ozbiljnog kandidata. Od kluba iz Gospodske u prethodnih nekoliko dana tražili su detalje u vezi sa budžetom, sastavom tima, uslovima u dvorani, ali i tehničkim stvarima zbog kojih je Borac i izvisio prije tri godine. Banjalučani tada nisu mogli da garantuju prenos domaćih mečeva u visokoj HD rezoluciji, a sada to mogu, jer Radio televizija Republike Srpske sada posjeduje savremenu opremu koja odgovara zahtjevima takmičenja.

Takođe, pozitivni pomaci vidljivi su i u klubu, jer je završen ozbiljan posao dok se čeka obećana finansijska injekcija od republičkih institucija – generalni sponzor i iduće sezone biće kompanija m:tel.

– Imali smo odličan razgovor sa ljudima koji vode ovu firmu i dugujemo im veliku zahvalnost što su ostali uz nas i u ovim teškim vremenima za sve kompanije, pa tako i ove najveće. Učinićemo sve što je u našoj moći kako bismo još jednom opravdali njihovo povjerenje – rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Kao i sva takmičenja SEHA je prekinuta sredinom marta, ali prema nekim informacijama, fajnal-for bi trebalo da bude održan početkom septembra kako bi bio poznat šampion i za ovu sezonu. Liga je osnovana u sezoni 2011/12, a najviše uspjeha imao je još uvijek aktuelni šampion Evrope Vardar koji je osvojio pet pehara. Borac je učestvovao pet puta, a posljednji u sezoni 2015/16.

Trener Borca Mirko Mikić danas će okupiti ekipu i početi pripreme, a ekspedicija “crveno-plavih” će poslije odrađene uvodne faze u Banjaluci preseliti u Banju Vrućicu.

Vučićević voljan da ostane

Nastup u SEHA ligi zahtijeva i ozbiljno pojačanje igračkog kadra, a ukoliko bi pivot Nemanja Vučićević prema najavama ostao u Borcu to bi bila jedna briga manje za trenera Mirka Mikića, s obzirom  na to da je prije nekoliko dana ugovor produžio kapiten Đorđe Ćelić.

– Nadam se da će Vučićević ostati sa nama jer je igrama i ponašanjem to i te kako zaslužio prethodne sezone. Bio je vrlo korektan u pregovorima, lijepo mu je u Banjaluci i vjerujem da ćemo u narednih nekoliko dana realizovati ovaj posao – rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Borac je blizu dogovora i sa srednjim bekom Sašom Puljizovićem koji je prethodne dvije sezone igrao Liu šampiona sa finskim Koksima.

Izvor: Glassrpske.com

Preporučujemo da pročitate..

RK Iskra pred početak doigravanja doveo veliko pojačanje

Rukometni klub Iskra iz Bugojna obavijestio je svoje navijače da je pred početak doigravanja za …

Close