Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Bašanović Azra, Selimović Anisa, Zvekić Admira i Marić Amanda najbolji pojedinici Premijer lige za žene

Bašanović Azra, Selimović Anisa, Zvekić Admira i Marić Amanda najbolji pojedinici Premijer lige za žene

Premijer liga Bosne i Hercegovine, barem kada je u pitanju regularni dio prvenstva, okončana je proteklog vikenda, susretima 22. kola.

Nakon okončanja regularnog dijela prvenstva uslijedit će doigravanje za Prvaka u ženskoj kunkurenciji, a plasman u doigravanja izborile su ekipe HŽRK Grude, ŽRK Izviđač, ŽRK Hadžići i ŽRK Krivaja.

Kao i prošle godine, i ove godine, a na osnovu analize učinaka, dostavljenih obrazaca za izbor najboljih igračica po utakmicama, te na osnovu pristiglih glasova od strane klubova, izabrane su, najbolja igračica, najbolji golman, najkorisnija igračica te najbolji strijelac sezone.

Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u sezoni 2018/19 je Bašanović Azra iz ŽRK Mira iz Prijedora. Azra je i prethodne sezone ponijela titulu najboljeg strijelca, dok je nastupala za ekipu ŽRK Bihać.

Za najbolju golmanicu proglašena je Selimović Anisa iz ŽRK Hadžići. Na osnovu pristiglih glasova, za najbolju igračicu Premijer lige Bosne i Hercegovine za proteklu sezonu, proglašena je, Zvekić Admira iz ŽRK Jedinstvo Tuzla.

I na kraju titulu najkorisnije igračice Premijer lige BiH ponijela je Marić Amanda iz HŽRK Grude. Amanda je prošle sezone bila najbolji igrač.

Najboljim pojedincima biće uručene prigodne nagrade, a prema definisanom rasporedu u zavisnosti od rasporeda dešavanja u nastavku doigravanja.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometašice Hadžića pobjedom otvorile novu sezonu Premijer lige BiH

Nova rukometna sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice krenula je ovog vikenda. …

Close