sri. feb 19th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Amir Zahirović: “Tahirović i ostali snosit će konsekvence”

2 min read

Nakon što su uposlenici kancelarije Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine objavili da od danas neće dolaziti na posao zbog 17 uzastopnih neisplaćenih plata, danas se obratio i Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za sportsport.ba Zahirović je rekao da su uposlenici Saveza bez odobrenja Upravnog odbora RS BiH stupili u štrajk, kako kaže to je kršenje osnovnih procedura, a kao jednog od krivaca za probleme optužio legendu bh. Rukometa Enida Tahirovića.

“Četiri uposlenika koja su objavila “štrajk” snosit će konsekvence, budući da su se u javnost obratili bez odobrenja Upravnog odbora. To je kršenje osnovnih procedura”, kazao je Zahirović posebno optuživši legendu bh. rukometa, bivšeg predsjednika i sada zaposlenika u administraciji Enida Tahirovića za dio problema. Tahirović je među četiri potpisnika pisma.

“On mene optužuje što nisu dobili 17 plaća. Ja sam tu četiri mjesec, on je prije toga dakle bio 13. Zašto u to vrijeme kada je on bio predsjednik nisu isplaćivane plate? Dobrim dijelom i zbog njihovog neznanja i javašluka Savez je u situaciji u kojoj jeste.

Nikakvog sistema nije postojalo i sad smo krivi mi koji ga želimo uspostaviti. Ja sam četiri mjeseca s istim tim ljudima razgovarao. Pitao sam da li pristaju da rade uz spoznaju da ne možemo ništa riješiti za manje od pola godine. Tražio sam i pokušavao iznalaziti rješenja, no danas sam naišao na puste kancelarije”, dodao je Zahirović.

Zatim je prenio svoja iskustva iz Talina.

“Obećavam da ćemo u što skorije vrijeme napraviti sistematizaciju radnih mjesta. Kancelarija može funkcionirati s maksimalno tri čovjeka. U Talinu samo je jedan čovjek radio na organizaciji utakmice od našeg slijetanja na aerodrom, dok niso ušli u autobus na povratku u Sarajevo. Samo dakle jedan čovjek!”

Izvor: Sportsport.ba

Close