Najnovije
Home / Evropa / Zvanično: Mikkel Hansen u Aalborgu od ljeta 2022. godine

Zvanično: Mikkel Hansen u Aalborgu od ljeta 2022. godine

Ono što je jučer bilo nezvanično kasnije i zvanično potvrđeno. Mikkel Hansen novi je rukometaš Aalborga.

Najbolji danski i jedan od najboljih svjetskih rukometaša današnjice napustit će PSG u ljeto 2022. godine kada će se priključiti ekipi Aalborga, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

„Ovo je jedan od najvećih dana u historiji rukometnog kluba Aalborg. Mikkel je jedan od najboljih igrača na svijetu i to je već dugi niz godina. Njegov dolazak je divovska lopta za klub i zaista se tome radujemo. Dugo smo se pripremali za ovo a ovim potpisivanjem spremni smo podignuti ljestvicu na više“ istakao je direktor Aalborga, Jan Larsen.

„Zaista se radujem povratku u danski rukomet. Aalborg je vrlo zanimljiv klub koji je postigao sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. Još uvijek imam velike ambicije i vjerujem da mogu pomoći klubu da napravi još jedan iskorak na evropskoj sceni“ kaže Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen je nekoliko puta proglašen za najboljeg rukometaša svijeta a u moru priznanja okitio se sa tri zlatna odličja i to Olimpijskim, Svjetskim i Evropskim.

U PSG je stigao 2012. godine a prije toga, Hansen je također nosio dresove Kopenhagena, Barcelone i GOG-a.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

ŠOK: Portugalski golman Alfredo Quintana imao srčani udar tokom treninga

Portugalski reprezentativni golman i član ekipe Porta, Alfredo Quintana, pretrpio je kardiorespiratorni zastoj tokom današnjeg …

Close