Home / Evropa / Zvanično: Aron Palmarsson novi je rukometaš Aalborga

Zvanično: Aron Palmarsson novi je rukometaš Aalborga

Danski rukometni prvak Aalborg potvrdio je danas ono što se špekulisalo proteklih dana, a to je angažman Arona Palmarssona.

Kao što je jučer i najavljeno ovaj islanski reprezentativac sa Aalborgom potpisao je trogodišnji ugovor.

„Ogromno je za nas što možemo predstaviti igrača Aronovog kalibra. On je jedan od najbolji igrača na svijetu i ponosni smo što je Aron odabrao Aalborg. Imamo velika očekivanja i mislimo da nam on može pomoći u našem daljnjem razvoju i ostvarivanju visokih ambicija.“ istakao je direktor Aalborga, Jan Larsen.

S Mikkelom Hansenom koji stiže u ljeto 2022., Jesperom Nielsenom koji dolazi iz Rhein-Neckar Löwena, Kristianom Bjørnsenom iz HSG Wetzlara i Martinom Larsenom iz SC DHfK Leipzig, Aalborg je posljednjih mjeseci više puta skrenuo pažnju na sebe ovim velikim transferima.

Palmarsson je u dosadašnjoj karijeri osvojio dvije titule EHF Lige prvaka, a ima i bronzu sa Evropskog rukometnog prvenstva iz 2010. godine.

U Aalborg stiže iz Barcelone za koju je nastupao od 2017. godine, a prije toga je nosio dres Veszprema dvije godine, i Kiela u periodu od 2009. godine do 2015. godine.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Nicolas Tournat i braća Dujshebaev produžili saradnju sa Vive Kielce

Tokom službenog roštilja koji se tradicionalno organizuje na kraju sezone u Kielceu, predsjednik Bertus Servaas …

Close