Nakon što smo istog rivala u srijedu u Prištini savladali sa 25:22, i večeras smo sve konce igre držali u svojim rukama. Od početka meča imali smo prednost, koja je u prvom poluvremenu iznosila maksimalnih tri gola (6:3, 7:4, 10:7).

Odmah u prvom napadu drugog dijela Panić pogađa za plus četiri (11:7), ali se gosti ne predaju i serijom 2:0 smanjuju na 11:9.

U nekoliko navrata imali smo priliku slomiti otpor žilavog Kosova, te otići na četiri gola prednosti, ali nismo uspjeli, pa smo svjedočili neizvjesnom finišu. A kada je bilo najpotrebnije tu je bio naš sjajni golman Ahmetašević.

Kada je Čordalija u 53. i 55. minuti odbranio dva sedmerca, a Burić pogodio za 22:18, bilo je izvjesno da će bodovi ostati u našoj zemlji. Kosovo do kraja meča nije uspjeli da se vrati, a Mejdan je sa Zmajevima znao proslaviti pobjedu.

Inače, naši golmani su briljirali. Ahmetašović je imao 19 odbrana, a Čordalija četiri od četiri.

Kvalifikacije za EURO nastavljamo 27. aprila u Cazinu protiv Slovenije, a eventualnom pobjedom gotovo sigurno bismo osigurali plasman na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Posljednji meč kvalifiakacija igrat ćemo 30. aprila protiv Crne Gore.

Izvor: Faktor.ba