Home / Evropa / Xavi Pascual potvrdio: Napuštam Barcelonu na kraju sezone

Xavi Pascual potvrdio: Napuštam Barcelonu na kraju sezone

Aktuelni trener Xavi Pascual potvrdio je pisanje španjolskih medija o tome da će na kraju tekuće sezone napustiti klupu Barcelone.

Na taj način završit će jedna era koja je trajala dugih dvanaest godina. Pascual je na klupu Barcelone stigao davne 2009. godine, a iako je imao važeći ugovor do 2022. godine, Barcelonu će napustiti godinu prije isteka ugovora.

“Postigli smo dogovor da ne nastavimo saradnju i naredne sezone. Razgovarao sam s predsjednikom i održat ćemo konferenciju za novinare na kraju sezone i mislim da je to najbolje, jer se sada moramo fokusirati na doigravanje i četvrtfinale u Ligi prvaka. Kad dođe vrijeme, razgovarat ćemo više. “Pričekat ćemo kraj i objasniti predsjedniku svoje odluke”, rekao je Pasqual.

Pod trenerskom palicom Pasquala, Barcelona je osvojila jedanaest ASOBAL titula, osam titula kupa Kralja, deset ASOBAL kupova, deset ASOBAL Superkupova, dvije Lige prvaka i pet IHF Superglobe titula.

Jučer se pojavila informacija i o mogućoj zamjeni za Pascuala, a kao nasljednik pominje se Carlos Ortega. Ortega bi navodno u Španiju trebao stići 2022. godine, što znači da će čelnici Barcelone morati pronaći prijevremeno rješenje.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Nicolas Tournat i braća Dujshebaev produžili saradnju sa Vive Kielce

Tokom službenog roštilja koji se tradicionalno organizuje na kraju sezone u Kielceu, predsjednik Bertus Servaas …

Close