Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Vogošća i Zavidovići domaćini baraža za plasman na državna prvenstva BiH

Vogošća i Zavidovići domaćini baraža za plasman na državna prvenstva BiH

Predsjednik komisije za omladinski rukomet liga: ORL Sjever ORL Jug ORL Srednjobosanskog kantona ORL Unsko sanskog kantona ORL Zapad je u konsultaciji sa članovima komisije i komesarima omladinskih rukometnih liga, donio je odluku o dodjeli domaćinstva za organizaciju baraža za plasman na završnicu državnih prvenstava BiH.

Tako će Vogošća 25.05.2019. biti domaćin dječacima rođenim 2002. godine i mlađi, kao i 2006. godine i mlađi., a Zavidovići 26.5.2019. će ugostiti dječake rođene 2004. godine i mlađi, te 2008. godine i mlađi.

Na završnicu državnih prvenstava BiH će se kroz utakmice baraža plasirati samo prvoplasirana ekipa, jer su se na završnicu državnih prvenstava BiH već plasirali prvaci ORL Sjever i ORL Jug.

Komesari takmičenja u Vogošći i Zavidovićima će biti istaknuti rukometni radnici gosp. Samir Suljević i gosp. Haris Bradarić.

„Odluku o domaćinima utakmica baraža u muškoj konkurenciji sam donio uz konsultaciji sa svim članovima komisije i komesarima, a vodili smo se slijedećim činjenicama: manji troškovi svih ekipa, rezultatima ekipa iz liga sa zadnijh završnica državnih prvenstva BiH i lokacijom dva grada Vogošća i Zavidovići. Također želim istaknuti da ćemo u narednih nekoliko dana donijeti odluku i o plasmanu ženski klubova na završnicu državnih prvenstava BiH. U ženskoj konkurenciji imamo velikih problema kada je u pitanju broj klubova koji su se takmičili, već najavljeni otkazi ženskih klubova radi financijski problema i loša organizacija unutar samih klubova. Nadam se da ćemo uspjeti pronaći najbolji način i da ćemo na završnicu državnih prvenstava BiH poslati najbolje klubove u ženskoj konkurenciji“ zaključio je u razgovoru za Svijet Rukometa, predsjednik komisije za omladinski rukomet prof. Haris Galijašević.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Inicijativa iz Republike Srpske, naknada klubovima za edukaciju igrača

Predsjednik komisije za Omladinski rukomet Rukometnog saveza Republike Srpske, Obrenko Miljković, predložio je Upravnom odboru …

Close