Home / Region / Hrvatska / Vlado Šola preuzeo kormilo PPD Zagreba

Vlado Šola preuzeo kormilo PPD Zagreba

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u četvrtu će utakmicu sezone ući na čelu s novim glavnim trenerom. Riječ je o proslavljenom hrvatskom rukometnom vrataru i uspješnom rukometnom treneru Vladi Šoli. Hrvatski rukometni prvaci su se ranije danas, podsjetimo, sporazumno razišli s bivšim glavnim trenerom Igorom Vorijem.

Na izvanrednoj konferenciji za medije, održanoj u sportskoj dvorani Trešnjevka, novog stratega najboljeg hrvatskog kluba predstavio je direktor kluba gospodin Vedran Šupuković.

“Neke velike filozofije baš i nema. Svi koji pratite rad kluba svjesni ste da smo mi izgubili sedam utakmica u nizu. Rekao bih da smo izgubili neke utakmice koje nismo smjeli izgubiti, dok smo pak druge izgubili na način na koji nismo smjeli izgubiti. S obzirom da smo mi sada već bivšem treneru jasno dali do znanja da vidimo kao ciljeve ove ekipe ulazak u finale SEHA Gazprom lige, kao i plasman među šest najboljih ekipa u našoj skupini EHF Lige prvaka, a da smo već u ranoj fazi natjecateljske godine dobrim dijelom kompromitirali te naše ciljeve, jasno je da smo morali nešto napraviti po tom pitanju. Posljednjih nekoliko dana intenzivne smo razgovore s Igorom Vorijem vodili kako ja, tako i sportski direktor Josip Valčić i glavni menadžer Božidar Jović, a jutros se iskristaliziralo to da se sporazumno raziđemo i da pokušamo putem novog trenera napraviti neki pozitivni šok i na taj način inicirati neke promjene unutar te momčadi ne bi li ih prije svega trgnuli da pokušamo pobijediti u utakmici protiv Celja koja će, duboko smo ovjereni, generirati ostatak sezone” – kazao je u uvodu konferencije za medije direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković, a malo zatim predstavio je medijima i novog trenera prve ekipe.

“Vlado Šola je čovjek koji je već dugo u sustavu. U sklopu našeg sportskog kolektiva bio je trener kineske momčadi i mogu vam reći da bi on već i ranije bio imenovan trenerom PPD Zagreba, ali se to nije dogodilo zbog kasnog otkazivanja kineske ekipe koja će zbog pandemije virusa COVID-19 propustiti ovu natjecateljsku sezonu. Nakon odlaska Igora Vorija velike dileme oko imena novog trenera nije bilo, posebno stoga što je Vlado i ostao kod nas u klubu kao koordinator omladinskog pogona. Smatrali smo da je Šola najjednostavnije i najbezbolnije rješenje, trener je s iskustvom, a o njegovim igračkim danima ne treba trošiti previše riječi jer je i on, baš poput bivšeg trenera Vorija, legenda, ne samo hrvatskog rukometa već i hrvatskog sporta” – poručio je na predstavljanju direktor kluba Vedran Šupuković.

Gospodin Vlado Šola u trenerske je vode ušao isprva kao trener vratara, a zatim i prvi trener ženskog rukometnog kluba Zvezda Zvenigorod iz Moskve, gdje je proveo dvije sezone od 2011. do 2013.

Nakon toga proveo je četiri godine u Kataru kao prvi trener rukometnog kluba Qatar Doha od 2013. do 2017.

U ulozi trenera hrvatskoj se publici prvi puta predstavio kao trener rukometnog kluba Dubrava gdje je radio od 2017. do 2019.

Posljednji trenerski angažman imao je na klupi kineske ekipe Beijing Sport University s kojom se lani natjecao u sklopu SEHA Gazprom lige.

Debi na klupi PPD Zagreba trener Vlado Šola imati će već sljedeće srijede 14. listopada kada hrvatski rukometni prvaci gostuju u Barceloni. Dvoboj starih znanaca i rivala na rasporedu je u 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

“Sigurno da nije ugodno naći se u situaciji kada nemaš previše vremena za upoznavanje ekipe, ali poziv Zagreba se ne odbija i meni je čast da sam dobio ovu priliku. Kada sam razmišljao o Zagrebu uvijek sam znao da želim biti dio te rukometne obitelji i da se kao trener želim dodatno afirmirati kroz rad u najboljem hrvatskom klubu. Doduše, sada mi na pamet padaju riječ jedne književnice koja je rekla ‘sreća je lijepa samo dok se iščekuje’. Ja sam evo dočekao tu svoju sreću koja sada postaje jedna velika obveza i teret koji ću ja morati sa svojim suradnicima i ostatkom kluba iznijeti. Sve svoje znanje i umijeće posvetiti ću ekipi i stvaranju rezultata. Na koncu, htio bih se zahvaliti Igoru Voriju koji je radio najbolje što može. To je sport, ponekad nema uspjeha, ponekad ti ponestane i sreće. Njegov rad je, siguran sam, bio jako kvalitetan i ja ću pokušati nastaviti gdje je on stao i nadograditi to svojim idejama” – poručio je novi glavni trener rukometnog kluba PPD Zagreb Vlado Šola.

Preporučujemo da pročitate..

Problemi i za Linu Červara, čak 11 reprezentativaca nije stiglo na okupljanje

Nakon devet mjeseci po prvi put okupila se i Hrvatska rukometna reprezentacija uoči kvalifikacija za …

Close