Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / U Sarajevu odigrane prve utakmice rukometnog turnira za dječake

U Sarajevu odigrane prve utakmice rukometnog turnira za dječake

Sarajevo je od danas do nedelje po peti put domaćin rukometnog turnira za dječake pod nazivom „VIŠE OD IGRE“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – „SPIRITUS“ Sarajevo.

Cilj turnira da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva.

Organizacijom ovog turnira želimo pomoći klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

Klubovi iz Sarajeva, pogotove mlađe selekcije istih, nemaju često priliku da igraju sa svojim vršnjacima jer učešće na takvim turnirima iziskuje određena finansijska sredstva kojima klubovi s ovog područja ne raspolažu, tako da im organizacijom ovog turnira želimo omogućiti da se takmiče i stječu iskustvo.

Na turniru igra 14 timova u dvije kategorije sa preko 320 mladih rukometaša koji nam dolaze iz BiH, timovi u čijim akademijama se radi ozbiljno sa mladim igračima. Turnir se igra za dječake uzrasta do 14 godina i za dječake uzrasta do 16 godina.

Nakon prvog dana takmičenja u grupi do 16 godina odigrano je prvo kolo i postignuti su slijedeći rezultati:

GRUPA A                                                                               GRUPA B

RK MAGLAJ 04 – ORK BOSNA SARAJEVO 25:16      RK VOGOŠĆA 04 – RK RESPEKT 21:14

RK GLASINAC – RK KISELJAK   24:15                        RK RESPEKT – RK ČELIK JUNIOR 17:22

U grupi do 14 godina prvog dana turnira su odigrana dva kola uz slijedeće rezultate:

KOLO 1    

RK MAGLAJ 06  – RK VOGOŠĆA 06   19:15

RK KONJUH – RK ČELIK JUNIOR 06   21:15

RK SLAVIJA ISTOČNO SARAJEVO – ŠK SEDMERAC  23:13

KOLO 2 

RK MAGLAJ 06 – RK KONJUH 10:14

RK VOGOŠĆA 06 – RK SLAVIJA ISTOČNO SARAJEVO   17:30

RK ČELIK JUNIOR 06 – ŠK SEDMERAC

Veliku pomoć u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Novi Grad Sarajevo, Općine Ilidža, te sponzora bez kojih u ovo teško doba ne bismo bili u mogućnosti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, a isti su Pharmamaac sa brendom Orthomol Sport za vrhunske performanse, Central osiguranje, Džajić Komerc i Lukas Nakić sa brendol Leda voda. Medijski sponzori su avaz.ba, scsport.ba i svijet-rukometa.ba.

Preporučujemo da pročitate..

Narednog vikenda na rasporedu 5. Rukometni turnir “Više od igre”

Sarajevo će po peti put biti domaćin rukometnog turnira za dječake pod nazivom „VIŠE OD …

Close