Home / BiH Rukomet / Škole rukometa / U Gračanici osnovana škola rukometa za djevojčice

U Gračanici osnovana škola rukometa za djevojčice

Sinoć je u Osman kapetanovoj medresi u Gračanici održana Izborna skupština škole rukometa za djevojčice. Na ovaj način stvoreni su uslovi za još bolji i kvalitetniji rad, a sve ovo je nastavak priče o pokretanju ženskog rukometa u Gračanici.

Podsjetimo, djevojčice iz Gračanice ovog ljeta dobile su priliku da se okušaju u rukometu nakon što je dugogodišnji sportski i rukometni radnik, Mevludin Šabić – Batan, odlučio se za pokretanje Škole rukometa za djevojčice.

Do sada je škola funkcionisala na principu mini sekcije, ali nakon Izborne skupštine, škola je postala najmlađi sportski kolektiv u Gračanici.

Prvobitna ideja je bila da škola radi preko ljeta, te da djevojčice zbog nedostatka kvalitetnog sportskog sadržaja, dobiju priliku da probaju nešto novo. Ulaskom u hladnije dane, škola rukometa je dobila termine u gradskoj dvorani u Gračanici, te je rad nastavljen i u zimskim mjesecima.

Važno je napomenuti da je treniranje u školi rukometa u potpunosti besplatno.

„Hvala svima Vama, koji ste uzeli učešće u radu skupštine i na taj način nam.dali podršku. Posebno se zahvaljujemo članovima RKV “Gračanica 1956”, koji su i večeras, kao i mnogo puta do sada, bili uz nas. Iskreno se nadamo da je ovo početak povratka ženskog rukometa u Gračanicu, koji ima svoje mjesto u istoriji gračaničkog sporta. Još jednom veliko hvala svima Vama,  koji ste na bilo koji način dali podršku našem projektu!“ saopšteno je iz škole rukometa nakon održavanja Izborne skupštine.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Erste liga: Škola rukometa RK Izviđača CO pomela sve redom u Šibeniku

Ovog vikenda u Šibeniku je startala druga sezona Erste rukometne lige Dalmacije u mini rukometu, …

Close