Home / Egipat 2021 / Španiji bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Španiji bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Rukometaši Španije stigli su do bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nakon što su savladali selekciju Francuske, rezultatom 35:29 (16:13).

Španci su furiozno ušli u susret i već na samom početku imaju prednost od četiri gola razlike 4:0. Tokom cijelog prvog dijela Španija je rezultatski kontrolisala susret, prednost se kretala od plus pet do plus dva, da bi se na pauzu otišlo kod rezultata 16:13.

Sa dva vezana pogotko na početku drugog dijela Francuska dolazi na samo minus jedan, no ipak serijom 4:1, Španija vraća prednost na solidnih plus četiri. Do kraja susreta nije dolazilo do značajnijih promjena, prednost je rasla do maksimalnih plus sedam, kod rezultata 32:26, a na kraju, konačan rezultat glasio je 35:29.

Španiju su do pobjede vodili Rodrigo Corrales sa sedamnaest uspješnih odbrana dok su Alex i Daniel Dujshebaev postigli po osam odnosno šest pogodaka. Entrerrios, Figueras, Gomez i Sole dodali su po četiri pogotka.

Na drugoj strani Hugo Descat bio je najefikasniji sa sedam postignutih pogodaka. Ludovic Fabregas i Tournat dodali su po četiri.

Selekciji Španije ovo je druga bronzana medalja na Svjetskim prvenstvima, te sada imaju ukupno četiri medalje sa Svjetskih prvenstava. Sa druge strane selekcija Francuske je još uvijek najuspješnija reprezentacija sa jedanaest medalja.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Selekcija Švedske prvi finalista Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu

Rukometna reprezentacija Švedske prvi je finalista Svjetskog rukometnog prvenstva nakon što su večeras u prvom …

Close