Home / Region / Srbija / Rukometni savez Srbije pomaže klubove, smanjene članarine i troškovi službenih lica 20%

Rukometni savez Srbije pomaže klubove, smanjene članarine i troškovi službenih lica 20%

U namjeri da finansijski pomogne klubovima i osnaži ih u uslovima pandemije korona virusa koja je neminovno dovela do smanjivanja budžeta u narednom periodu, Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije donio je niz mjera na sjednici održanoj u utorak.

– Mnogi naši kolektivi ostali su bez glavnih sponzora, finansijera i prijatelja klubova pa će u sezoni u koju ulazimo biti u problemu sa funkcionisanjem. Kako bismo barem malo olakšali i pomogli klubovima da prebrode ovu krizu, doneli smo niz mera. Klubovi su nukleus rukometnog sporta. Tu smo zbog njih i ovo je način da im pomognemo shodno mogućnostima – kaže predsednik UO RSS, Božidar Đurković.

Pomoć se ogleda u umanjenju članarina za sezonu 2019/2020, smanjivanju članarina za sezonu 2020/2021, kao i troškova sžužbenih lica (sudije i delegati) u iznosu od 20%. Rukometni savez Srbije obezbjedio je 1800 lopti koje će podjeliti klubovima koji su prijavljeni za takmičenja. Depozit uplaćen za baraž mečeve biće odmah vraćen klubovima, a RSS će novčano pomoći i teritorijalnim savezima kojima je povereno sprovođenje takmičenja – RSB, RSV i RSCS.

Rukometna sezona u Srbiji počinje u prvoj nedelji oktobra.

Preporučujemo da pročitate..

Žikica Milosavljević novi je trener Crvene zvezde

Rukometni klub Crvena zvezda imenovao je Žikicu Milosavljevića za novog šefa struke. Legendarno desno krilo …

Close