Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Rukometaši Gradačca izborili plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Rukometaši Gradačca izborili plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Rukometaši Gradačca kolo prije kraja sezone izborili su povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sinoć je Gradačac u okviru 21. kola Prve lige FBiH grupa sjever slavio na domaćem terenu nad ekipom RK Kakanj rezultatom 47:21 (24:11), čime su izabranici Dade Doborca i zvanično postali prvaci Federalne lige sjever.

Ove sezone uz ekipu Čelika, rukometaši Gradačca važili su za glavnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U međusobnom omjeru ekipa Čelika bila je uspješnija od Gradačca ali Zeničani nisu iskoristili priliku obzirom da su upisali i dva dodatna poraza, pa je tako ekipa Gradačca izborila povratak u elitni rang bh rukometa.

Kolo prije kraja ekipa Gradačca zauzima prvo mjesto sa skorom od dvadeset pobjeda i jednim porazom sa osvojenih 60 bodova. Slijedi ekipa Čelika sa 51 bodom.

U posljednjem 22. kolu Gradačac će na gostovanje u Travnik gdje će i zvanično proslaviti titulu prvaka i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Dodajmo još i da je već ranije plasman u Premijer ligu izborila ekipa ORK Bosna iz Sarajeva, kao prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa jug.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Gradski derbi u Zenici pripao rukometašima Čelik Juniora

U okviru 15. kola Prve lige FBiH grupa sjever, večeras je u Zenici odigran gradski …

Close