Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / RK Čelik večeras nadigrao tim Juniora

RK Čelik večeras nadigrao tim Juniora

Gradski rukometni derbi izmedju ekipa ŠR Čelik Junior i RK Čelika završen je danas ubjedljivom pobjedom RK Čelika 30:22.

U Zenici je u okviru 7. Kola Prve lige FBiH odigrana sjajna utakmica na premijerligaškom nivou, gdje su se nadmetale dvije dobre i borbene ekipe i borile do posljednjeg atoma snage.

Prevagu i pobjedu je odnijela fizički bolja pripremljenost i bolja odbrana RK Čelika, na čelu sa danas odličnim golmanom Harisom Muhićem Kiretom, koji je sakupio čak 19 odbrana, a postigao i jedan gol, šutirajući sa svog na protivnički gol.

Već na samom početku utakmice bilo je jasno da će to biti dobra utakmica između dvije dobre ekipe. Rukometaši RK Čelika vodili su sve do 12. minute, kada je ekipa Škola Junior izravnala rezultat (6:6), a zatim i povela (7:6). I to je bilo i sve što je ekipa trenera Benjamina Čelje mogla postići u ovom meču.

Ekipa RK Čelika je igrala izvanredno, posebno u odbrani. U toj ekipi danas jednostavno nije bilo slabih pojedinaca. Tako se moglo i desiti da su gotovo svi postizali golove, a čak su 4 igrača dala po 4 gola (Danijel Jurić, Eldar Mehć, Kenan Biogradlija i Enes Delić); da je Slaven Šijaković postigao 7 golova. Veliki doprinos ovoj pobjedi dali su i Faris Mrako (3 gola), Mario Filipović i Adnan Sumbuljević (po 2 puta se upisali u listu strijelaca).

Kod ekipe domaćina u ovom meču, Škole Čelik Junior, istakli su se Edin Bajramović (sa 7 pogodaka) i Muhamed Ajanović sa 3 postignuta gola.

RK ŠKOLA ČELIK JUNIOR: Amar Kobilica (2), Faris Telalović, Amer Ekinović (1), Anes Suljić, Emel Šabić (1), Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović (1), Edin Bajarmović (7), Edhem Grabus (1), Omer Suljić (2), Mirza Mulić, Malik Delić (1), Dragan Martinović (2), Džan Čeljo, Selmin Zahirović (1), Muhamed Ajanović (3). Trener:. Benjamin Čeljo.

RK ČELIK: Danijel Jurić (4), Haris Muhić (19 odbrana plus postgao 1 gol), Eldar Mehić (4), Adnan Sumbuljević (2), Kenan Biogradlija (4),Faris Mrako (3), Ekrem Kobilica, Slaven Šijaković (6), Mario Filipović (2), Edin Gušić, Enes Delić (4), Dženan Hodžić (3 odbrane, jedan penal). Trener: Seldin Rizvanović.

Preporučujemo da pročitate..

Derbi Federalnog juga pripao sarajevskoj Bosni

Derbi jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa jug odigrali su …

Close