Home / Region / Hrvatska / Problemi i za Linu Červara, čak 11 reprezentativaca nije stiglo na okupljanje

Problemi i za Linu Červara, čak 11 reprezentativaca nije stiglo na okupljanje

Nakon devet mjeseci po prvi put okupila se i Hrvatska rukometna reprezentacija uoči kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo 2022. godine.

Korona virus zadao je glavobolju i selektoru Lini Červaru, koji će morati promijeniti prvobitne planove obzirom da se na okupljanje nije odazvalo čak jedanaest reprezentativaca.

Otpali su tako Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić–Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, s pričuvne liste Matej Ašanin i Valentino Ravnić, a u posljednji trenutak Lovro Mihić, Igor Karačić, odnosno Marko Mamić. Dio njih ima koronu, nekima su pak klubovi u samoizolaciji.

Hrvatska je takođe trebala odigrati dva susreta i to protiv Slovačke i Mađarske. Slovačka je prošle sedmice otkazala susret protiv Hrvatske, tako da će Hrvatska imati samo jedan susret i to protiv Mađarske u subotu 7. novembra 2020., u Osijeku.

Novost u Hrvatskoj reprezentaciji je i povratak Čupića i Štrleka.

Lino Červar, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije: “Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Oni koji nisu ovdje, mislimo o njima i naravno čekamo opet naredno okupljanje kada ćemo biti svi, kada ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Poruku šaljemo svima, i našim rukometašima i našim navijačima, svima, poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje.”

Ivan Čupić, reprezentativac Hrvatske: “Fali sve, i malo drugačijih treninga, i malo da promijeniš sredinu i sigurno da je ovo sada neka nova Hrvatska, neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao, prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu.”

Manuel Štrlek, reprezentativac Hrvatske: “Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, okupiti se, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum, da izvučemo maksimum iz treninga, iz te utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Tako da trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji.”

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ivano Balić se vraća u hrvatsku reprezentaciju

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Ivano Balić priključit će se stručnom štabu hrvatske rukometne reprezentacije. Balić …

Close