Najnovije
Home / Evropa / Prije nekoliko dana izgubila nerođeno dijete a sada je spremna za nastup na Evropskom prvenstvu

Prije nekoliko dana izgubila nerođeno dijete a sada je spremna za nastup na Evropskom prvenstvu

Golmanka Katrine Lunde biće spremna pred nadolazeće Evropsko rukometno prvenstvo za rukometašice koje će se u decembru mjesecu odigrati u Danskoj. Ova iskusna Norveška reprezentativka stavila se na raspolaganje selektoru Thoriru Hergeirssonu.

Zapravo, ova 40-godišnja golmanica uopšte nije trebala da nastupa na prvenstvu, jer je pred sami početak priče o pripremama za Evropsko prvenstvo, objavila vijest da je trudna.

U subotu je Katrine Lunde izašla sa informacijom da je izgubila nerođeno dijete, te se stoga odlučila staviti na raspolaganje nacionalnom timu.

„Tužni smo što je Lunde izgubila nerođeno dijete i zaista smo se radovali što ćemo postati veća porodica. Nažalost, ovaj put nije uspjelo. Dobro sam trenirala nakon što se sve ovo dogodilo i sada sam se stavila na raspolaganje ekipi za Evropsko prvenstvo“ istakla je Katrine Lunde u saopštenju za medije Norveške rukometne asocijacije.

Lunde putuje u Dansku i pridružuje se norveškoj reprezentaciji čim bude odobrena za nju u skladu sa svim važećim smjernicama Covid 19. Međutim, najranije će igrati za treći meč Norveške na turniru, kažu u saveza.

Tokom svoje karijere Lunde je osvojila čak 13 šampionskih medalja, uključujući dva puta Olimpijsko zlato, svjetsko prvenstvo i četiri titule evropskog prvaka. Ukupno je odigrala 299 utakmica u dresu Norveške.

Trenutno nastupa u norveškom Vipersu Kristiansandu, ali je ranije igrala u velikim evropskim klubovima Rostov-Donu i Györ.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Borac na Gorenje, Gračanica u Sankt Petersburg

Danas je u sjedištu Evropske rukometne federacije izvršeno žrijebanje parova osmine finala Evropa kupa za …

Close