Home / Ostalo / Predstavnici Rukometnog saveza BiH na prijemu kod Bakira Izetbegovića

Predstavnici Rukometnog saveza BiH na prijemu kod Bakira Izetbegovića

Danas 14.04.2021.godine gosp.Mensur Sinanović Predsjednik i gosp.Vojislav Rađa član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, prisustvovali su prijemu kod gosp. Bakira Izetbegovića. Ovom prilikom predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su gosp.Izetbegovića o situaciji i problemima sa kojima se suočava Rukometni savez BiH, koji i dalje nije dobio ID broj nakon što je 2017.godine izvršio registraciju u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama.

Predstavnici RSBIH su iskoristili priliku da upoznaju gosp.Izetbegovića o brojnim aktivnostima koje su sprovedene unatoč problemima sa kojima se RSBIH susreće, počev od aktivnosti muške seniorske reprezentacije BiH koja na čelu sa novim selektorom bilježi solidne rezultate, pa do brojnih aktivnosti ženskih reprezentativnih selekcija koje su u pogonu nakon dugogodišnje pauze.

Gospodin Izetbegović je istakao kako prati sportska dešavanju u BiH sportu, pa tako i kada je u pitanju rukomet, te da se raduje svakom uspjehu BH reprezentativnih selekcija. Kako nije bio ranije detaljno upoznat sa problematikom sa kojom se susreće Rukometni savez BiH, koja je bila predmet današnjeg sastanka, obećao je da će u okviru svojih mogućnosti pomoći reprezentativne selekcije i njihove aktivnosti.

Uručen je i simboličan poklon gospodinu Izetbegoviću, kome se ovom prilikom zahvaljujemo što je primio delegaciju Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.Predstavnici RSBIH očekuju i od drugih uticajnih,nadležnih kako pojedinaca tako i institucija da se na isti ili sličan način uključe u pomoć pri rješavanju trenutnih problema u BIH rukometu, povodom kojih smo im se obratili.

Preporučujemo da pročitate..

Mirza Kurtagić na završnom turniru EHF Lige prvaka

Evropska rukometna federacija EHF objavila je nominacije sudijskih parova i delegata za predstojeći završni turnir …

Close