Home / Evropa / Poznata sudbina Torbjørn Bergeruda, ovog ljeta seli se u Dansku

Poznata sudbina Torbjørn Bergeruda, ovog ljeta seli se u Dansku

Prije nekoliko mjeseci čelnici Flensburga saopštili su informaciju da ugovor sa norveškim reprezentativcem Torbjørn Bergerudom neće biti produžen nakon što istekne na kraju ove sezone.

Kao njegova zamjena na golu Flensburga najavljen je Kevin Möller koji će ovog ljeta u Flensburg doputovati iz Barcelone.

U trenutku kada je objavljena ova informacija nije bila poznata sudbina norveškog golmana, a samo nekoliko dana nakon što je potvrđeno da će biti slobodan igrač pojavila se informacija da će se Bergerud priključiti ekipi PSG-a.

Međutim danas je potvrđeno da će Bergerud od naredne sezone nastupati za ekipu GOG Handball iz Danske. Ugovor je potpisan na jednu godinu.

„Bergerud je izvandredno pojačanje. Da budem iskren, nismo mislili da bismo mogli pridobiti takvog jednog igrača. On će biti veliko pojačanje za naše ambicije osvajanja titule“ istakao je Nicolej Krickau, trener GOG Handball-a.

– GOG je klub koji igra brz i dobar rukomet i siguran sam da mi može pomoći da se razvijem kao igrač. Uz to, GOG je među najboljim timovima u Danskoj i bilo mi je važno da dođem u klub koji će se takmičiti za titulu. Mislim da momčad izgleda vrlo dobro, a GOG ima svaku priliku da igra za zlato“ istakao je Bergerud.

Bergerud je već nastupao u Danskoj u periodu od 2016. do 2018. godine kada je nosio dres Wvis Holstebroa, nakon ćega je stigao u Flensburg.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vive Kielce doveo dvije mlade zvijezde PSG-a i Francuske reprezentacije

Poljski prvak Vive Kielce potpisao je dvije mlade zvijezde PSG-a i Francuske rukometne reprezentacije. Nedim …

Close