Home / Hrvatska 2018 / Poslije finala i Španjolci i Šveđani dotakli se Hrvatske i organizacije Eura!

Poslije finala i Španjolci i Šveđani dotakli se Hrvatske i organizacije Eura!

Španjolska je u finalu preokretom protiv Švedske (29:23) stigla do europske titule, a bilo je zanimljivo poslušati razmišljanja aktera obje reprezentacije koji su se dotaknuli i Hrvatske kao organizatora prvenstva.

Prvo riječ pobjednika…

‘Sjajna obrana u drugom poluvremenu finala nam je omogućila da dođemo do ovog povijesnog naslova’, kazao je španjolski izbornik Jordi Ribera.

‘Mislim da smo napravili čudo u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna samo obrana. Šveđani su dominirali u prvom poluvremenu i pokazali da nisu slučajno u finalu. Ovo je velika nagrada za trud i borbu mojih igrača’, dodao je Ribera, koji je pohvalio organizatora.

‘Osjećali smo se odlično u Hrvatskoj i hvala svima koji su nam to omogućili. Bili ste izvrsni organizatori’.

Španjolski vratar Arpad Šterbik imao je osam obrana samo u drugom dijelu i dobio je nagradu za najboljeg igrača finala.

‘Mislim da su u finalu igrale dvije najbolje ekipe ovog trenutka u Europi. Šveđani su izbacili Hrvatsku i Dansku, a mi Njemačku i Francusku. Šveđani su jako dobra momčad, ali nisu imali odgovora na našu igru u obrani u drugom dijelu utakmice. Drago mi je što sam bio dio ove momčadi i što sam dao svoj mali doprinos da Španjolska po prvi puta osvoji naslov prvaka Europe’, kazao je vratar rođen u Senti, kojeg je Ribera pozvao samo za polufinale i finale.

David Balaguer je s pet golova bio jedan od najboljih strijelaca Španjolske.

‘Znali smo da će biti teško jer Šveđani igraju isto kao i mi. Gotovo da smo imali iste uspone i padove tijekom ovog prvenstva, iznenadili smo favorite na papiru. Napravili smo veliki preokret u drugom dijelu, ali samo zato što smo nakon lošeg prvog poluvremena izašli odlučni da pobijedimo.’

Švedski izbornik Kristijan Andresson priznao je da je Španjolska zasluženo pobijedila.

‘Čestitam Španjolskoj, zaslužili su naslov. Mi smo u prvom poluvremenu igrali kao europski prvaci, ali samo u prvom poluvremenu. Španjolska je podigla razinu obrane do savršenstva i natjerala nas na pogreške. Jednostavno, bili su bolja momčad. Čestitam Hrvatskoj na sjajno organiziranom prvenstvu, jako dobro smo se osjećali i u Splitu i u Zagrebu’, dotakao se tako Andresson organizacije.

Švedski igrač Jesper Nilsen izabran je u najbolju sedmorku prvenstva, a finale je okončao s pet golova.

‘Naravno da sam ponosam što sam u najboljoj postavi prvenstva, ali bih se toga odrekao za zlato. Španjolci su zaslužili zlato.’

Izvor: HINA

Preporučujemo da pročitate..

Manuel Štrlek: ‘Iskreno, jako mi je teško! Sve mi se srušilo… Ovo nije bila tragedija, ali je neuspjeh’

Manuel Štrlek, vihor sa lijevog krila najbolji hrvatski igrač na proteklom Euru, treći puta biran …

Close