Home / Evropa / Porazom u Rumuniju vakufska Sloga oprostila se od međunarodne scene

Porazom u Rumuniju vakufska Sloga oprostila se od međunarodne scene

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja poraženi su večeras u revanš susretu drugog kola Evropa Kupa od ekipe CSM Bucuresti, rezultatom 31:15 (16:8).

Na taj naćin Sloga se oprostila od Evrope za ovu sezonu. Podsjetimo, prije sedam dana CSM Bucuresti slavio je i u prvom susretu odigranom u Gornjem Vakufu, rezultatom 23:30 (10:14).

Sloga se večeras odlično držala sve do 12. minute susreta, kada je rezultat na semaforu glasio 6:5. Nakon toga domaćini ulaze u seriju pogodaka te do 19. minute dolaze do plus pet golova prednosti 11:6. Do kraja prvog dijela domaćini su povečali prednost a na pauzu se odlazi kod rezultata 16:8.

U nastavku domaća ekipa nastavila je u odličnom ritmu, te su na kraju bez većih problema slavili novu pobjedu sa konačnih 31:15.

U večerašnjem susretu kod domaćina najefikasniji su bili Claudiu Mazilescu i Campos Nantesa sa po pest postignutih pogodaka. Na drugoj strani u redovima Sloge najefikasniji su bili Halebić Anes i Simić Božidar sa po četiri postignuta pogotka.

Šaravanja Marijan dodao je tri, Dedić Amer dva a u listu strijelaca upisali su se i Biljaka Goran i Uljarević Radovan sa po jednim postignutim pogotkom.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zamalo tragedija, na golmana se sasulo staklo

Tokom zagrijavanja pred prijateljski meč između Švedske i Mađarska dogodila se neuobičajna scena, koja je …

Close