Home / Kolumne / Pisma iz Herninga: Prvenstvo je krenulo, raspoloženje je na zavidnom nivou!

Pisma iz Herninga: Prvenstvo je krenulo, raspoloženje je na zavidnom nivou!

Nakon višemjesečne neizvjesnosti i upitnosti samog odražavanja Europskog rukometnog prvenstva za žene, uz velike napore kako Evropske rukometne federacije,tako i Danskog rukometnog saveza,prvenstvo je zvanično počelo sa zvižducima pištaljke u 18:15 sati.

S obzirom da sam jučer imala slobodan dan, dan sam provela u dvorani u Herningu gdje sam pratila jučerašnje susrete.

Život u ‘’Red zoni’’ ide svojim tokom, u dva dana imali smo dva puta testiranje na COVID 19, jako puno sastanaka, sa posljednjim informacijama prije početka, a sve u cilju što kvalitetnije pripreme sudija, delegata ali i samih ekipa.

Raspoloženje je na zavidnom nivou, nastojimo sebi uljepšati i olakšati svaki dan boravka ovdje. S obzirom da se bliži najveći katolički blagdan Božić, koliko smo mogli vidjeti dolazeći u Herning, borovi su već okičeni, lampice upaljene, tako smo i mi danas zajedno kitili bor na našem “Red” spratu.

Po čemu je on specifican procijenjte i sami.

Nažalost naše kolegice sudije iz Bosne i Hercegovine nisu tu sa mnom, na posljednjem testiranju pred sami polazak, test jedne od kolegica bio je pozitivan. To je zapravo nesto čega su se svi od nas pribojavali i što je zapravo moguče da se desi svakom od nas. Mjere zaštite su ovdje zaista na visokom nivou, ali nažalost rizik uvijek postoji.

Iz Herninga za Svijet Rukometa Arijana Vojić

Close