Home / Evropa / Palmarsson napušta Barcelonu, nova destinacija Aalborg?

Palmarsson napušta Barcelonu, nova destinacija Aalborg?

Tridesetogodišnji srednji bek islandske reprezentacije Aron Palmarsson, prema pisanjima španskih medija, napustit će Barcelonu na kraju ove sezone.

Prije nekoliko sedmica najavljena je mogučnost dolaska Palmarssona u Aalborg, ekipu iz Danske koja za narednu sezonu slaže super ekipu kojoj će se priključiti i Mikkel Hansen, ali u isto vrijeme najavljeno je i produženje saradnje Palmarssona i Barcelone na još dvije godine.

Prema svemu sudeći do nastavka saradnje neće doći, jer Palmarsson više ne želi čekati novi Upravni odbor Barcelone da odobri potpis novog ugovora.

Barcelona već neko vrijeme muku mući sa financijama a upravo je Palmarsson jedan od najplačenijih igrača u Palau Blaugrani. Novi čelnici proučavaju ugovore od slučaja do slučaja pokušavajući smanjiti troškove za narednu sezonu kako bi osigurali ekonomsku održivost kluba.

Kao novi klub i nova destinacija Palmarssona već odavno se pominje danski Aalborg, međutim još uvijek nema zvanične potvrde ove vijesti.

Palmarsson je u Barcelonu stigao 2017. godine iz Veszprema u kojem je nastupao dvije godine. Prije Veszprema nosio je dres Kiela u periodu od 2009. do 2015. godine.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Nicolas Tournat i braća Dujshebaev produžili saradnju sa Vive Kielce

Tokom službenog roštilja koji se tradicionalno organizuje na kraju sezone u Kielceu, predsjednik Bertus Servaas …

Close