Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Osmom pobjedom u nizu Borac preuzeo lidersku poziciju

Osmom pobjedom u nizu Borac preuzeo lidersku poziciju

Prvi susret desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su večeras rukometaši Borca i Leotara. Bio je to za rukometaše Borca još jedan lagan domaći zadatak, koji su uspješno riješili u svoju korist.

Od samog početka susreta Borac je nametnuo svoj ritam igre pa već u dvanaestoj minuti domaćini imaju prednost od četiri gola razlike 9:4. Gosti se ne predaju te serijom od 0:3 u 14. minuti dolaze na samo gol zaostatka 9:8.

Ipak domaćini ne posustaju te se vrlo brzo vraćaju na sigurnu rezultatsku distancu. Do 24. minute Borac je bio na plus sedam, kod rezultata 18:11. Do poluvremena bez značajnijih promjena, domaći rukometaši su uvečali prednost a na pauzu se odlazi kod rezultata 23:14.

U nastavku kao i u prvom dijelu. Borac se pokazao ka dosta kvalitetnija ekipa u ovom trenutku, te su na kraju slavili novu osmu po redu pobjedu u isto toliko odigranih susreta. Konačan rezultat glasio je 38:31.

Borac je do pobjede vodio raspoloženi Milićević Aleksandar sa jedanaest postignutih pogodaka. Po osam su dodali Perić Luka i Dakić Milan.

Kod gostiju najefikasnij isu bili Abramović Petar sa deset, Ivanović Nikola sa osam i Grk Igor sa sedam postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Rukometaši Krivaje ubjedljivo sa Derventom

Rukometaši Krivaje večeras su u okviru jedanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisali novu …

Close