Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Održan sastanak predstavnika klubova Omladinske rukometne lige sjever

Održan sastanak predstavnika klubova Omladinske rukometne lige sjever

Sinoć je u hotelu Miris Dunja u Tuzli održan sastanak klubova omladinske lige Sjever. Prisutnim predstavnicima klubova su se obratili i sastanak vodili komesar lige Anes Đulović, predsjednik komisije za omladinski rukomet ispred reda bošnjačkog u RS BiH Haris Galijašević te predsjednik rukometnog saveza Tuzlanskog kantona, Alija Hasić.

Predstavnici klubova su na sastanku upoznati o sistemu takmičenja, početku lige, propozicijama takmičenja, te svim ostalim detaljima vezanim za novu sezonu 2020/01. Na sastanku je dogovoreno da početak lige bude 24./25.10.2020. godine, a godišta koja će se takmičitu u muškoj i ženskoj kategoriji su: 2002, 2004, 2006, 2008 i 2010 godište.

Također na sastanku je izvršeno i žrebanje parova lige, te će u narednih nekoliko dana biti poznat i zvanični raspored lige. Omladinska rukometna liga Sjever će po broju klubova i kvaliteti biti sigurno jedna od najboljih liga za mlade u BiH, ako ne i najkvalitetnija uzimajući u obzir dosadašnje rezultate klubova učesnika.

Svim klubovima želimo puno sreće i uspjeha u novoj sezoni Omladinske lige Sjever.

Preporučujemo da pročitate..

Narednog vikenda na rasporedu 5. Rukometni turnir “Više od igre”

Sarajevo će po peti put biti domaćin rukometnog turnira za dječake pod nazivom „VIŠE OD …

Close