Home / Ger&Den 2019 / Norveška na korak do polufinala, u Skandinavskom derbiju bolji od Švedske

Norveška na korak do polufinala, u Skandinavskom derbiju bolji od Švedske

Drugi večerašnji susret u grupi II Svjetskog rukometnog prvenstva donio nam je okršaj Norveške i Švedske. Skandinavski derbi Norvežani su riješili u svoju korist, čime su napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva.

Početak susreta donio nam je neizvjesnu borbu. Igralo se gol za gol, a sve do pred sami kraj prvog dijela niti jedna od ekipa nije napravila značajniju prednost. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu a nakon 13:12, Norvežani prave fenomenalnu seriju 1:5, i dolaze do prvog značajnijeg vodstva kod rezultata 14:17. To je ujedno i rezultat sa kraja prvog dijela.

U nastavku Norvežani nisu ispuštali stečenu prednost, koja je početkom drugog dijela konstatno rasla. Najveća prednost Norveške selekcije iznosila je plus sedam kod rezultata 15:22.

Međutim Šveđani se ne predaju, i o kraja susreta uspjevaju smanjiti zaostatak. U nekoliko navrata zaostatak je iznosio samo minus dva pogotka, da bi do kraja Norvežani ipak uspjeli sačuvati plus tri gola prednosti, kao i na kraju prvog dijela. Konačan rezultat glasio je 27:30.

U sastavu Švedske najefikasniji je bio Wanne sa pet postignuih pogodaka dok je na drugoj strani briljirao Joendal koji se jedanaest puta upisao u listu strijelaca, potom slijedi Sagosen sa sedam postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close