Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Nikola Prce: Biće teško, pola od nas jedanaest nikad se nije srelo u životu

Nikola Prce: Biće teško, pola od nas jedanaest nikad se nije srelo u životu

Najiskusniji reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je otputovao u Njemačku na kvalifikacioni susret, Nikola Prce, prokomentarisao je trenutnu situaciju u reprezentaciji.

Svima je već poznato da naš tim u Njemačku putuje sa jedanaest igrača, a nakon što Evropska rukometna federacija nije pristala na odgodu novembarskih mečeva naše reprezentacije.

– Odradili smo četvrti trening prije puta u Njemačku. Putujemo sa jedanaest igrača, pola nas se nije srelo u životu. Situacija je takva za sve, ali možda za nas nije kao za druge. Mnogo utakmica je odgođeno, mnogo reprezentacija koje imaju manje slučajeva zaraze koronavirusom su dobili poštede, pa ne igraju. Mi nismo, ali ne bih ulazio u detalje, ima nas to što ima, idemo dati sve od sebe, to je normalno, ali biće jako teško sa pet igrača koji su tu prvi put. Daćemo sve od sebe da se vratimo nepovrijeđeni i podignute glave, da ne možemo reći da nismo dali sve od sebe. Takva je situacija u reprezentaciji, sa deset igrača i golmanom biće teško pogotovo fizički, ali moramo igrati. Bitnija nam je druga utakmica, ali daj Bože da se do tada nešto uspije promijeniti“ prokomentarisao je Nikola Prce.

Naša reprezentacija susret sa Njemačkom igra sutra sa početkom od 16:15 sati uz direktan prijenos na BHRT-u.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazana utakmica BiH i Austrija

Utakmica drugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo 2022. Godine izmedju Bosne i …

Close