– Veoma sam sretan što Mirsad Terzić ostaje s nama i narednih godinu dana. On je najiskusniji igrač Wisle Plock, koji uprkos godinama igra i dobro se kreće na terenu, a koliko je važan u našoj odbrani ne treba nikome objašnjavati. Terzić je također velika podrška za mlađe igrače, uči ih kako igrati odbranu i dijeli im vrijedne savjete – rekao je za klupsku internet stranicu Adam Wisniewski, sportski direktor Wisle.

Trenutna sezona za Terzića je treća u timu Wisle. Terzić je nakon 11 godina u mađarskom Veszpremu prešao u Wislu 2020. godine. Brzo postao stub Wisline odbrane i jedan od glavnih klupskih aduta na evropskoj sceni i u domaćem prvenstvu.

– Velika mi je čast ostati u Wisli Plock i sljedeće sezone. Sretan sam što ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti dobrim rezultatima tima zajedno sa svojim kolegama i trenerima. Ovdje se osjećam jako dobro i motivisan sam da radim velike stvari. Naprijed Wisla – kazao je Terzić.

Iskusni defanzivac i lijevi bek trenutno je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine s kojom je sinoć u Prištini protiv Kosova stigao do prve pobjede u grupi 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Bh. rukometaši, predvođeni Terzićem, s istim rivalom sastat će se 12. marta u Tuzli.

Sjajnu rukometnu karijeru Terzić je počeo u sarajevskom Olimpiku, da bi potom nastupao za gradskog rivala Željezničar, Izviđač, Zagreb, Celje, Veszprem i sada Wislu.

Za bosanskohercegovačku reprezentaciju je odigrao više od 170 utakmica, po čemu je rekorder.

Izvor: Anadolija