Home / Evropa / Melsungen doveo supertalentovanog Andrea Gomesa

Melsungen doveo supertalentovanog Andrea Gomesa

MT Melsungen je na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je dogovorio transfer supertalentovanog portugalskog rukometaša Andrea Gomesa.

Gomes za kojeg je bilo zainteresovano još nekoliko bundesligaških klubova na kraju se odlučio za Melsungen sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Prema mišljenju mnogi Gomes je jedan od najvećih talenata evropskog rukometa a sa svoje samo 22. godine postao je jedan od ključnih igrača Porta i Portugalske reprezentacije.

„Želimo proširiti roster ekipe te imati na raspolaganju visokokvalitetne opcije na različitim pozicijam. Dolazkom Jonssona i Gomesa bliže smo tom cilju. Ova dva mlada igrača predstavljaju vrlo nadarenu i uspjeha željnu generaciju rukometaša. Iako veoma mladi imaju znatno međunarodno iskustvo. Uvjereni smo da su ove kadrovske promjene u koje je bio uključen i naš trener Gudmundur Gudmundsson prekretnica za budućnost našeg tima“ istakao je ćlan uprave Melsungena Axel Geerken.

Igra na poziciji lijevog beka a od 2017. godine nastupa za ekipu Porta. Prije nekoliko dana Melsungen je najavio i dolazak 23-godišnjeg islanđanina Elvara Örna Jónssona koji dolazi iz Skjerna.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Marko Panić i Vladimir Vranješ osvojili titulu prvaka Bjelorusije

Rukometaši Meshkova iz Bresta današnjom pobjedom nad ekipom SKA Minsk stigli su do svoje trinaeste …

Close