Home / Region / Srbija / Ljubomir Obradović: “Srbija je moja dužnost i obaveza, ali nekim igračima nije”

Ljubomir Obradović: “Srbija je moja dužnost i obaveza, ali nekim igračima nije”

Rukometni trener Ljubomir Obradović kaže da je prihvatio da vodi muški tim Srbije iz osećaja dužnost i obaveze, što mnogi igrači nisu uradili.

Selektor ženske rukometne reprezentacije vodiće rukometaše Srbije u utakmicama s Portugalom 10. i 14. juna u okviru baraža za Svetsko prvenstvo koje će se narednog januara održati u Nemačkoj i Danskoj.

Obradović se uhvatio “vrućeg krompira” s muškim timom, koji muče brojni otkazi kao i podatak da ih nije bilo na prethodna dva Svetska prvenstva.

“Prihvatio sam se toga jer mi je to dužnost i obaveza za razliku od nekih igrača”, rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije. On je dodao da su pojedini igrači, poput Petra Đorđića, otkazali u petak.

“Pričali smo pre mesec dana, oporavio se od povrede, međutim, sada je odustao. Razlozi nisu bitni, nisu ubedljivi. Ima nekih igrača koji se nisu ni javili. Ako je to moja obaveza, onda je i njihova obaveza da pomognu u teškoj situaciji za muški rukomet”, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je dugo čekao da se neki igrači “jave na telefon, da odgovore na poruku”.

“Predstavio sam se, rekao sam, ko sam, šta sam, nisu našli za shodno ni da se jave. Svaka čast Petru Nenadiću. Rekao mi je: ‘Ljubo, zahvaljujem se na pozivu, želeo sam sa vama da radim, ali posle svih zbivanja, ne mogu više’. To poštujem, to se zove korektan odnos. Da se neko javi, kaže – mogu, neću, hoću”, rekao je Obradović.

“Govorimo istim jezikom. Šteta je što tako momci razmišljaju. I za njih je neko radio pre da bi oni išli na Svetska prvenstva, da bi i oni napravili dobre ugovore. Zato je i to bila njihova obaveza, da nekim novim momcima olakšaju izlazak na veliku scenu. Nema pravo niko ko je sposooban da kaže neću i ne mogu. Svestan sam da će se svaliti na mene u slučaju neuspeha. Ne želim o tome da razmišljam. Ubeđen sam da ćemo proći”,dodao je on.

“Ne smemo da dozvolimo da ispadnemo u pretkvalifikacijama, to je praktično C grupa svetskog rukometa. S optimizmom ulazim u baraž utakmice. Ulazim s pravim momcima, sa hrabrim momcima, koji će da izvuku te dve utakmice. Ovom prilikom im se zahvaljujem što su se odazvali, što su pravi Srbi u teškom trenutku”, dodao je on.

Obradović je dugo radio u Portugalu, osvojio je sedam titula državnog šampiona na klupama Belenseša i Porta.

“Poznajući naš kvalitet, mentalitet, moranje, ako hoćete, i inat, verujem u moj tim. Jako dobro poznajem Portugalce, devet momaka je stasalo uz mene dok sam bio trener u Portu. Možemo da napravimo protivtežu njihovom stilu igre i da odgovorima na neke njihove zadatke”, rekao je Obradović.

On je istakao da odustajanja nema i da ekipa ima samo jedan zadatak, a to je plasman na SP.

“Problem kalendara ostaje, s obzirom da ćemo zbog utakmica igranih u nedelju imati par kašnjenja igrača. Apelujem na to da se utakmice pred reprezentativna okupljanja igraju ranije, kako bismo barem tih nedelju dana imali igrače na vreme, ali malo ko to čuje. Nadam se da će svi momci biti zdravi. Razgovarao sam sa svima pojedinačno. Imaćemo i puno sastanaka. Očekujem da svako uradi ono što od njega budem zahtevao”, rekao je Obradović.

Selektor Srbije je naveo da Portugal ima ozbiljnu reprezentaciju, ali da veruje da njegova ekipa ima “nešto čvršći karakter”.

“Kada se mora, onda se mora. Ubedjen sam da će ovi momci koji su tu izneti to na pravi način”, rekao je on.

Reprezentacija Srbije treniraće u Nišu sve do prvog duela sa Portugalcima, 10. juna.

Izvor: Tanjug

Preporučujemo da pročitate..

Lazar Kukić seli u Benficu

Srbijanski reprezentativac i član La Rioja, Lazar Kukić, pronašao je novi klub. Nakon tri godine …

Close