Home / Region / Slovenija / Krenulo je ponovo: Slovenija obustavila rukomet osim elitnih takmičenja

Krenulo je ponovo: Slovenija obustavila rukomet osim elitnih takmičenja

Na posljednjoj sjednici, Vlada Republike Slovenije usvojila je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ograničenjima u ponudi i prodaji roba i usluga potrošačima u Republici Slovenije.

Ova posljednja ograničenja nameću privremena ograničenja na provođenju sportskih aktivnosti za sportiste kao i provođenje sportskih takmičenja te pružanja usluga fitnes centara.

U četvrtak 22. oktobra 2020. godine Rukometni savez Slovenije zaustavit će sva rukometna takmičenja osim NLB lige i 1. A državne ženske lige.

Obustava takmičenja važi do otkazivanja.

Uredba Vlade Republike Slovenije u kolektivnim sportovima, uključujući rukomet, i dalje dozvoljava sprovođenje takmičenja na najkvalitetnijem nivou državnih, regionalnih, međunarodnih ili evropskih takmičenja. Takođe je dozvoljeno održavanje velikih međunarodnih sportskih događaja, uključujući evropska i svetska prvenstva i kvalifikacije za ova takmičenja.

Svi sportski objekti i površine za bavljenje sportom na otvorenom, kako su definisani Zakonom o sportu, mogu se koristiti za treninge i takmičenja: sportski centri, sportski objekti, tereni za treninge, tereni za treniranje i tereni za sportove na otvorenom i školske teretane.

Fitnes centri su zatvoreni u crvenim regionima, dok u narandžastim važi pravilo 1 osobe na 20 kvadratnih metara.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

I Slovenci završili, Celje prvak

U četvrtak poslijepodne održana je vandredna sjednica klubova NLB lige, gdje je donešena odluka o …

Close