Home / Evropa / Kiel prokockao bodove na gostovanju kod Magdeburga

Kiel prokockao bodove na gostovanju kod Magdeburga

Rukometaši Kiela, aktuelnog prvaka Njemačke, u okviru 33. kola njemačke Bundeslige poraženi su na gostovanju kod Magdeburga rezultatom 34:33 (17:16).

Na taj način Kiel je izgubio lidersku poziciju u prvenstvu koju je prepustio Flensburgu. Podsjetimo, Kiel je prije nekoliko dana pretrpio i poraz u polufinalu KUP-u Njemačke od ekipe TBV Lemgo Lippea.

Od samog početka susreta Magdeburg je imao rezultatsku prednost koja je u pojedinim trenucima prvog dijela iznosila i plus tri gola razlike. Na pauzi su domaćini imali minimalnih plus jedan 17:16.

U nastavku Magdeburg je nastavio sa dobrom igrom. Domaćini su u potpunosti rezultatski kontrolisali susret, a prednost je u nastavku rasla i do plus šest golova kod rezultata 26:20.

Do kraja Magdeburg je sačuvao prednost za na kraju minimalnih ali dovoljnih 34:33.

Magdeburg su do pobjede vodili Željko Musa i Omar Magnusson sa po osam postignutih pogodaka. Šest je dodao Lukas Mertebs a po četiri Tim Hornke i Michael Damgaard.

Na drugoj strani u redovima Kiela najefikasniji su bili Rune Dahmke i Niclas Ekberg sa po osam postignutih pogodaka. Sander Sagosen je dodao četiri.

Pet kola prije kraja lider prvenstva je ekipa Flensburga koja na svom kontu ima 60 bodova, slijedi Kiel sa bodom manje.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Nicolas Tournat i braća Dujshebaev produžili saradnju sa Vive Kielce

Tokom službenog roštilja koji se tradicionalno organizuje na kraju sezone u Kielceu, predsjednik Bertus Servaas …

Close