Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Juniorke upisale i svoj treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu

Juniorke upisale i svoj treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i treći poraz na evropskom rukometnom prvenstvu B divizije koje se ovih dana odigrava u Sjevernoj Makedoniji.

Nakon što su u prva dva susreta od naše selekcije bili bolji domaćin Sjeverna Makedonija a potom i Holandija, naše djevojke sinoć su poražene od selekcije Kosova.

Naše djevojke odlično su ušle u susret. Imale su vodstvo od samog početka susreta a u pojedinim trenucima i duplu prednost. U 23. minuti rezultat je glasio 7:14 u korist naše reprezentacije. Ipak do poluvremena selekcija Kosova je smanjila zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultat 14:17.

U 42. minuti nastavka Kosovo stiže do poravnanja rezultata a u 49. minuti i do svog prvog vodstva 24:23.

Djevojke sa Kosova uspjele su sačuvati prednost do kraja susreta za na kraju konačnih 30:28.

Kosovo su do pobjede vodile Mendolina Fetaj sa osam i Diellza Istrefi sa šest postignutih pogodaka. Pet je dodala Natalija Milatović a po četiri Elisa Mulaj i Adelina Berisha.

U našem sastavu najefikasnije su bile Elena Cipetić sa sedam te Karla Lovrić i Melisa Lerić sa po šest postignutih pogodaka. U listu strijelaca upisale su se i Ružica Sikić sa četiri, Milana Railić i Hena Ridžal sa po dva te Slađana Andić sa jednim postignutim pogotkom.

Svoj posljednji susret naša selekcija igra sutra protiv Farskih Ostrva sa početkom od 18:00 sati.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Farska Ostrva deklasirala juniorsku reprezentaciju BiH

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i  Hercegovine posljednjeg dana grupne faze evropskog juniorskog prvenstva pretrpjela je …

Close