Home / Region / Slovenija / I Slovenci završili, Celje prvak

I Slovenci završili, Celje prvak

U četvrtak poslijepodne održana je vandredna sjednica klubova NLB lige, gdje je donešena odluka o prekidu tekuće rukometne sezone. Na taj način slovenski premijerligaši završili su takmičenje u sezoni 2019/2020.

Trenutna epidemiološka situacija u svijetu prekinula je sva sportska takmičenja, pa tako i rukomet. Dok mnoge zemlje očekuje razvoj situacije, Poljska i Slovenije donijele su konačne odluke o prekidu takmičenja.

Titula prvaka Slovenije sedmi put u nizu pripala je rukometašima Celja. Što se tiće nastupa u Evropi, sljedeće sezone Sloveniju će predstavljati ekipe Ribnice, Trimo Trebnja i Gorenja Velenja.

Ovo je za Celjane 24. titula prvaka Slovenije.

Na ovoj vandrednoj sjednici govora je bilo i o formatu takmičenja za narednu sezonu. Dvotrećinskom večinom usvojen je prijedlog odluke koja će na snagu stupiti ako za to budu klubovi iz nižeg ranga slovenačkog rukometa.

Ovaj prijedlog predviđa da će se naredne sezone u NLB ligi takmičiti 14 klubova umjesto dosadašnjih 12, što znači da niko neće ispasti iz NLB lige. Na kraju naredne sezone posljednjeplasirane ekipe bi direktno bile prebačene u niži rang dok bi jedanesto i dvanestoplasirane ekipe igrale dodatke kvalifikacije da ostanu u elitnom rangu Slovenačkog rukometa.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Vladan Lončar godinu dana u Gorenju

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Lončar, potpisao je za RK Gorenje Velenje. Lončar je …

Close